ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XXIII. NEDJELJA 'kroz god.'

ŽUPNE OBAVIJESTI

23. NEDJELJA "KROZ GODINU", 4.9.2022.

1)   Danas je 23. nedjelja "kroz godinu" – do Krista Kralja je još 10 tjedana.

2)   U ovom tjednu imamo tri blagdana:

- u srijedu, 7.9. je Sv. Marko Križevčanin, hrvatski svećenik i mučenik (1619.)

- u četvrtak 8.9. je Mala Gospa – svete mise su u 11,00 s. na Poljicima i u 18,30 u župnoj crkvi u Otočcu – tada će biti i tradicionalni blagoslov djece

- u subotu 10.9. je na Udbini slavlje Dana Hrvatskih mučenika -  sv. misu u 10,30 s. predvodi varaždinski biskup Bože Radoš. POZIVAMO vas da se prijavite za zajedničko hodočašće na Udbinu – posebno potičemo članove PJEVAČKOG ZBORA…!

3)   Pred nama je i događaj na nacionalnoj razini: Susret Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, u subotu 17. rujna. POZIVAMO MLADE od 15. do 30. god. da se prijave (ali mogu i stariji!). Kotizacija je 40 kuna po osobi, a ako nas bude više župa će organizirati i platiti prijevoz autobusom.

4)   POTIČEMO vjernike kojima je Bog darovao glas i sposobnost za javni nastup da se jave za ČITANJE na župnoj misi. To je važna uloga u Crkvi i župnoj zajednici. Biskupija ove godine ponovno organizira susret čitača u liturgiji, na kojem stručni predavač objašnjava značenje te uloge, a održavaju se i vježbe za usavršavanje tehnike i nastupa.

5)   NAJAVLJUJEMO također okupljanje MINISTRANATA i susret subotom…!

6)   'KUMULATIVNE' ili ZBIRNE MISE (tj. s više nakana) po odobrenju Biskupskog ordinarijata možemo imati dvaput tjedno – to je već uhodana praksa jutarnje mise NEDJELJOM, a drugi termin će biti ČETVRTAK. U ostale dane može biti onoliko nakana koliko je svećenika na misi. MOLIMO vas da to uvažite, jer se zajedno moramo držati reda.

7)   NAJAVLJUJEMO i uvođenje VEČERNJE mise NEDJELJOM – od prve nedjelju u LISTOPADU. A od sljedeće NEDJELJE (11.9.) sv. mise su u 9,00 sati i u 11,00 sati.

8) KATOLIČKI TISAK: Glas Koncila, Živo vrelo, Glasnik Srca Isusova i Marijina. Potičemo SVE vjernike da se potrude što više ČITATI - Bibliju, duhovne knjige i katolički TISAK, a što manje trošiti vrijeme na razne EKRANE, koji dušu NE HRANE!

Brojač posjete:
220116
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016