ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
XXIII. NEDJELJA 'kroz god.'

ŽUPNE OBAVIJESTI

23. NEDJELJA "KROZ GODINU", 4.9.2022.

1)   Danas je 23. nedjelja "kroz godinu" – do Krista Kralja je još 10 tjedana.

2)   U ovom tjednu imamo tri blagdana:

- u srijedu, 7.9. je Sv. Marko Križevčanin, hrvatski svećenik i mučenik (1619.)

- u četvrtak 8.9. je Mala Gospa – svete mise su u 11,00 s. na Poljicima i u 18,30 u župnoj crkvi u Otočcu – tada će biti i tradicionalni blagoslov djece

- u subotu 10.9. je na Udbini slavlje Dana Hrvatskih mučenika -  sv. misu u 10,30 s. predvodi varaždinski biskup Bože Radoš. POZIVAMO vas da se prijavite za zajedničko hodočašće na Udbinu – posebno potičemo članove PJEVAČKOG ZBORA…!

3)   Pred nama je i događaj na nacionalnoj razini: Susret Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, u subotu 17. rujna. POZIVAMO MLADE od 15. do 30. god. da se prijave (ali mogu i stariji!). Kotizacija je 40 kuna po osobi, a ako nas bude više župa će organizirati i platiti prijevoz autobusom.

4)   POTIČEMO vjernike kojima je Bog darovao glas i sposobnost za javni nastup da se jave za ČITANJE na župnoj misi. To je važna uloga u Crkvi i župnoj zajednici. Biskupija ove godine ponovno organizira susret čitača u liturgiji, na kojem stručni predavač objašnjava značenje te uloge, a održavaju se i vježbe za usavršavanje tehnike i nastupa.

5)   NAJAVLJUJEMO također okupljanje MINISTRANATA i susret subotom…!

6)   'KUMULATIVNE' ili ZBIRNE MISE (tj. s više nakana) po odobrenju Biskupskog ordinarijata možemo imati dvaput tjedno – to je već uhodana praksa jutarnje mise NEDJELJOM, a drugi termin će biti ČETVRTAK. U ostale dane može biti onoliko nakana koliko je svećenika na misi. MOLIMO vas da to uvažite, jer se zajedno moramo držati reda.

7)   NAJAVLJUJEMO i uvođenje VEČERNJE mise NEDJELJOM – od prve nedjelju u LISTOPADU. A od sljedeće NEDJELJE (11.9.) sv. mise su u 9,00 sati i u 11,00 sati.

8) KATOLIČKI TISAK: Glas Koncila, Živo vrelo, Glasnik Srca Isusova i Marijina. Potičemo SVE vjernike da se potrude što više ČITATI - Bibliju, duhovne knjige i katolički TISAK, a što manje trošiti vrijeme na razne EKRANE, koji dušu NE HRANE!

Brojač posjete:
293627
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016