ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
PRVI DEKANATSKI SASTANAK U OTOČCU

PRVI DEKANATSKI SASTANAK SVEĆENIKA OTOČKOGA DEKANATA

Poslije ovogodišnjih premještaja u kolovozu, prvi dekanatski sastanak svećenika Otočkoga dekanata održan je 5. rujna u župnom domu u Otočcu. Prisutni su bili svi svećenici djelatni u dekanatu: mons. Marinko Miličević, don Anđelko Kaćunko, vlč. Ivica Miškulin, vlč. Andrija Kekić, preč. Stipe Zeba, fra Jure Marčinković, don Goran Antunović, vlč. Pejo Ivkić i Jure Ladišić.

Nakon molitve, radni dio susreta imao je četiri točke: 1) pozdrav i uvodna riječ župnika mons. Miličevića; 2) Izbor novog dekana; 3) Izbor člana Prezbiterskog vijeća; 4) Razno – ostalo.

U uvodnim riječima mons. Miličević pozdravio je sve nazočne, a posebno nove svećenike u dekanatu, kojih je sada (uključujući umirovljenoga don Juru) ukupno devet. Izrazio je nadu u složan zajednički rad i suradnju na razini cijeloga dekanata, te je zaželio što više bratskih druženja i izvan radnog programa prema "pastoralnom kalendaru".

Nakon pozdrava slijedio je izbor dekana, a potom izbor člana Prezbiterskog vijeća. Za novoga dekana izabran je većinom glasova župnik Miličević – on je prihvatio izbor za dekana Otočkog dekanata te zahvalio kolegama na povjerenju.

U glasovanju za člana Prezbiterskog vijeća većinu glasova dobio je Goran Antunović – i on je prihvatio izbor za člana Prezbiterskog vijeća.

Na dekanov prijedlog da dekanatski zapisničar bude don Goran Antunović svi su se složili, a on je tu dužnost prihvatio.

Pod točkom OSTALO-RAZNO razmotrena je organizacija nekoliko predstojećih događaja (na nacionalnoj, biskupijskoj i dekanatskoj razini):

1) UDBINA – slavlje Dana Hrvatskih mučenika: Istaknuto je kako je već godinama organizacija prijevoza hodočasnika za susret na Udbini uglavnom u osobnom angažmanu. Svi su svećenici događaj najavili u oglasima. Zbog premještaja i obaveza nije se moglo bolje organizirati. Vlč. Marinko je pozvao svećenike da budu prisutni u subotu na Udbini, poglavito radi ispovijedanja. Na kraju je prokomentirano već višegodišnje preklapanje zagrebačkog hodočašća na Mariju Bistricu i njihovo nesudjelovanje na Udbini.

2) SHKM (Susret hrv. kat. mladeži) u Bjelovaru 17.9. Vlč. Kekić ide s nekoliko hodočasnika kombijem. U cijelom dekanatu odaziv nije velik.

3) MALA GOSPA, 8.rujna - na Krasnu svetu misu u 11.00 sati predvodi nadbiskup Ivan Devčić, a druga misa je u 17.00 sati.

- 8.9.: Mala Gospa u Otočcu (na Poljicima) - misa je u 11,00 sati te u 18,30 s blagoslovom djece;

- 8.9.: Mala Gospa u Brinju u Svetoj Nediljici - misa je u 17.00 sati;

- 12.9.: Ime Marijino u Jezeranama - sv. misa je 17.00 sati;

- 14.9.: "Križeva" u Prozoru - sveta misa je u 11,00 i u 17.00 sati;

- 15.9.: Gospa Žalosna u Otočcu na Fortici, sv. misa je u 15.00 s., a Križni put u 14,30.

- 29.9.: Sveti Mihael – župne svetkovine su u Vratniku, Dabru i Ramljanima. Na Vratniku sv. mise su u 11.00 i u 17.00 sati (predvodi don Goran Antunović).

Nakon radnoga dijela prvoga dekanatskog sastanka, svećenici su se poslije kraće stanke, okupili u župnom domu na bratskom objedu, koji su pripremile župne suradnice.

NB: Povezane vijesti (objavljene na raznim portalima):

- https://gospicko-senjska-biskupija.hr/vijesti/detaljnije/biskup-krizic-imenovao-nove-dekane-u-gospicko-senjskoj-biskupiji
- https://gospicko-senjska-biskupija.hr/vijesti/detaljnije/izabrani-clanovi-vi.-saziva-prezbiterskog-vijeca-i-zbora-savjetnika

 

 

Brojač posjete:
330629
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016