ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
XXIV. NEDJELJA

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 11.9.2022.

 1. Danas je 24. nedjelja "kroz godinu" – do Krista Kralja je još 9 tjedana.
 1. U ovom tjednu slavimo:
  u ponedjeljak je Ime Marijino;
  u utorak je Sv. Ivan Zlatousti;
  u srijedu je "KRIŽEVA" – UZVIŠENJE SV. KRIŽA (svetkovina u Prozoru) - sv. mise u 11 i u 17 s.;
  u četvrtak je Gospa Žalostna – svete mise su u 15,00 s. na Fortici – pola sata prije mise je Križni put; večernja sv. misa je u 18,00 s. u župnoj crkvi;
 1. U subotu, 17. rujna je događaj nacionalne važnosti: Susret Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru. Prijavljeni mladi putovat će s mladima župa iz dekanata, koje vodi vlč. Andrija Kekić (Sinac).
 1. KATEHETSKA NEDJELJA slavi se i obilježava u SLJEDEĆU NEDJELJU - 18. rujna. Na svetoj misi bit će također BLAGOSLOV školske djece i molitva za uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu.
  Zato će dan prije, tj. u SUBOTU 17.9. u 9,00 sati u župnoj crkvi biti ISPOVIJED za naše đake.
 1. POTIČEMO vjernike kojima je Bog darovao glas i sposobnost za javni nastup da se jave za ČITANJE na župnoj misi. To je važna uloga u Crkvi i župnoj zajednici. Biskupija u ovoj pastoralnoj godini ponovno organizira susret čitača u liturgiji, na kojem stručni predavač objašnjava značenje te uloge, a održavaju se i vježbe za usavršavanje tehnike i nastupa. 
 1. 'KUMULATIVNE' ili ZBIRNE MISE (tj. s više nakana) po odobrenju Biskupskog ordinarijata možemo imati dvaput tjedno – to je već uhodana praksa jutarnje mise NEDJELJOM, a drugi termin će biti ČETVRTAK. U ostale dane može biti onoliko nakana koliko je svećenika na misi. MOLIMO vas da to uvažite, jer se zajedno moramo držati reda.
 1. NAJAVLJUJEMO i uvođenje VEČERNJE mise NEDJELJOM – od prve nedjelju u LISTOPADU, kao i okupljanje MINISTRANATA te njihov susret subotom

  8. KATOLIČKI TISAK: Ovu nedjelju imamo samo novi broj Glas Koncila. POHVALA vjernicima – prošli broj je razgrabljen. U ovom broju posebno je zanimljiv i važan stručni komentar prof.dr. Valerija Vrčeka: Što su 2 godine udisali oni koji su nosili maske?

 

Brojač posjete:
293786
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016