ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
SVEČANOST DANA KRUHA U OSNOVNOJ ŠKOLI

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi

Poslije duge dvogodišnje stanke učenici Osnovne škole u Otočcu posebno su radostno iščekivali ovogodišnji 12. listopada – tradicionalno i važno slavlje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U školi je rano ujutro, tj. za vrijeme prvoga sata bilo posebno veselo i lijepo. U holu škole, okupili su se svi učenici, od najmanjih prvašića do velikih osmaša, zajedno sa svojim učiteljima. Svaki je razred imao svoj stol koji su učenici ukrasili plodovima jeseni, raznim kiflicama, kolačima, pogačama i kruhom.

Ravnateljica škole Jasminka Devčić sve je okupljene lijepo pozdravila i zahvalila svima što su zajedno doprinijeli da sve bude tako lijepo i raskošno. Mali zbor pod vodstvom vjeroučitelja Darija Koščaka veselo je otpjevao dvije pjesme. Učenici 3.c pripremili su za tu zgodu poučan igrokaz. U posjet je prvi put došao i novi župnik vlč. Marinko Miličević, koji je na početku obreda blagoslova uputio prigodnu riječ povodom te svečanosti. Dvije učenice predmolile su molitvu vjernika, a potom su svi zajedno molili Oče naš. Svečanost je završila svećenikovom blagoslovnom molitvom i završnom pjesmom.

Takvi trenuci su posebno važni za sve, a poglavito za vjernike, da znademo biti Bogu zahvalni za sve darove koje nam daje. Takva slavlja također su nam pouka da čuvamo prirodu koja nam daje prelijepe plodove koje možemo i trebamo dijeliti jedni s drugima.

Više lijepih fotografija možete pogledati u fotogaleriji na školskom portalu:

http://os-zrinskihifrankopana-otocac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=569

(vjeroučiteljica Tina)

 

 

Brojač posjete:
43806
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016