ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 16.10.2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 16.10.2022.

 1. Danas je 29. nedjelja "kroz godinu" – ujedno spomendan Sv. Marije Margarete Alacoque, francuske redovnice koja je imala mistična viđenja i primila poruku za širenje pobožnosti prema Srcu Isusovu (u 2. pol. 17. st.) – do svetkovine Krista Kralja su još 4 nedjelje (a potom 1. N. Došašća).
 1. U ovom tjednu slavimo:
 • ponedjeljak: Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik (oko +115.) – tijekom putovanja u Rim piše pismo kršćanima: "Pšenica sam Kristova…" i "traži vezu" da NE bude oslobođen mučeništva…!
 • utorak: Sv. Luka evanđelist – svetkovina: Lukovo i Lukovo Šugarje.
 • subota: Sv. Ivao Pavao II, papa – veliki prijatelj Hrv. naroda, u povijesti prvi papa koji je izgovorio: "Dragi moji Hrvati…!"; u Solinu (1998.): "Ne vjerujte onima koji vam obećavaju lagana rješenja. Bez žrtve se ne može…!"
 • Sljedeća nedjelja je Misijska nedjelja – dan molitve i darova za misije…!
  U našoj župi je biskupijski susret članova ŽPV: u 15,00 sati u župnoj crkvi je Služba riječi s homilijom biskupa Križića, a potom će u dvorani GPOU senjski župnik, profesor teologije dr. sc. Richard Pavlić održati predavanje "Uloga laika u sinodalnom hodu Crkve".
 1. U Marijinu mjesecu nastavljamo s listopadskim pobožnostima svaki dan pola sata prije mise. Dođite, molimo zajedno, velike su duhovne potrebe mnogih vjernika, naših obitelji i cijele Crkve u ovog svjetskoj drami…! Koji ne mogu doći u crkvu, preporučuje se molitva Gospi u obitelji, a lijep je običaj da se susjedi okupe i mole zajedno!
 1. Četvrtkom redovito poslije mise imamo KLANJANJE pred Presvetim! Subotom u 10,00 s. dječji zbor "Anđeli" ima redovitu probu, a u isto vrijeme je susret ministranata. Pozivamo djecu da se pridruže i uključe…
 1. Naš župni VIS TRINITAS, koji vodi pjevanje na večernjoj misi nedjeljom, danas ima razlog za slavlje – osnovan je koncem rujna 2011., a prvi put je pjevanje vodio na nedjeljnoj večernjoj misu na današnji dan: 16.10.2011.! Čestitamo im, radujemo se s njima, želimo da ustraju i uključe se novi…!
 1. Od građanske udruge Vigilare dobili smo obrazce za podpisivanje peticije "Zaštitimo djecu od HOPOSVAJANJA" – riječ je o našem protivljenju zakonskoj odluci da se dopusti posvajanje djece istospolnim parovima! Peticiju je podržao i odobrio i naš biskup Zdenko.
 1. KATOLIČKI TISAK: Ovaj tjedan imamo Glas Koncila i misijsko glasilo Radosna vijest. Iz Glasa Koncila izdvajamo:

☻ reportaža o hodočašću slovenskih i hrvatskih katolika, kojima su se pridružili i Mađari – primjer kako vjera popravlja ono što politika kvari…;

papa Franjo kaže da je KUKANJE "otrov za dušu" – zašto…?;

☻ prof. dr. Valerije Vrček odkriva što su "kemijske lego-kockice", tj. tko nam više od 350 tisuća otrovnih kemikalija ubacuje u okoliš i u hranu…;

☻ na zadnjoj stranici je fotografija i nakane na koje su stotine katoličkih muškaraca na koljenima molili krunicu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a liberalni mediji su ih izrugali…;

☻ a tu su i drugi zanimljivi i koristni prilozi… pa uzmite i čitajte…!

 

Brojač posjete:
293590
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016