ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava svetkovine Krista Kralja

Dana, 20. studenog 2022. proslavili smo zadnju nedjelju, 34. kroz godinu, kad se na istu proslavlja i svetkovina Krista Kralja.

Čitava liturgijska godina proslavlja Otajstvo Isusa Krista. On je utjelovljena Riječ Božja po kojem je sve stvoreno i po kojem se sve dovršava. S jednom nedjeljom Crkva na osobiti način naglašava "njegovo Kraljevstvo, kraljevstvo istine i života, kraljevstvo svetosti i milosti, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira". (Predslovlje svetkovine).

U župnoj crkvi u Otočcu prijepodne bile su dvije sv. Mise u 9 i 11 sati.

Pri punoj svijesti onoga što slijedi Isus zapravo kaže: Ja sam Istina, i Put i Život. Razdati svoj život za druge, najveće je ljudsko umijeće. Kristova Crkva i svaki njegov vjernik u Isusu traži nadahnuće vjere: Ne Krista prilagoditi sebi i snaći se u ovome svijetu, nego slaviti Krista ne toliko riječima već životom. 

Na današnju svetkovinu svake godine imamo i poslijepodnevno Euharistijsko klanjanje. Tako smo to imali i ove godine. Od 12,30 pa do 18 sati stalno je bilo prisutno više osoba koje su osobno  imale ovu pobožnost, a u 18 sati slavila se treća večernja sveta misa.

Brojač posjete:
333791
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016