ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Započele mise zornice

Vrijeme Došašća je vrijeme priprave za proslavu Kristova rođenja i njegova Drugog dolaska, a jedan od načina kako se vjernici naše župe pripremaju za taj dan su svakako mise zornice koje se slave svako jutro u 6,15 sati. Mise zornice su i ove godine lijepo posjećene. Velik broj je onih radno sposobnih koji upravo svoj radni dan započinju misom. Na putu prema poslu dodaju još pola sata vremena više koji odvoje za svoj osobni susret s Bogom. No među njima su i naši dragi umirovljenici, mladi i nekolicina djece. Što može biti ljepše od toga da se u jutarnjim satima vjernik Bogu zahvali i preporuči za taj dan koji je pred njim.

To su mise koje se slave kroz četiri tjedna u ranim jutarnjim satima u svitanje dana. Mise zornice imaju i pokornički značaj, jer vjernici moraju ustati rano da stignu u crkvu i u četverotjednoj pobožnosti odriču se sna. Mise zornice svoj početak imaju još u srednjem vijeku. Kroz slavlje tih misa narod je stvorio posebne adventske pjesme, pa tako i vjernici u hrvatskom narodu.

Prvu misu zornicu u ovom Došašću, u ponedjeljak 28.11., predvodio je pop Ante Luketić, privremeni upravitelj župa Kompolje, Brlog i Vratnik.

I.B.

Brojač posjete:
71184
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016