ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
DEKANATSKI SASTANAK NAŠIH SVEĆENIKA

Sastanak svećenika Otočkoga dekanata održan u Brinju

Pod vodstvom dekana Marinka Miličevića, otočkoga župnika, u župnom je domu u Brinju 5. prosinca održan redoviti adventski sastanak svećenika Otočkoga dekanata. Nakon pozdrava domaćina, brinjskoga župnika Gorana Antunovića, svećenici su zajedno izmolili Treći čas iz Časoslova naroda Božjega.

Potom je kolegama kratak pozdrav uputio dekan, a zatim se prešlo na radni dio susreta, prema predviđenom dnevnom redu. Najprije je don Goran pročitao zapisnik s prošloga dekanatskog susreta, a onda su svećenici dogovorili raspored predbožićnih ispovijedi u svim župama dekanata – u trećem adventskom tjednu, tj. od utorka 13.12. do subote 17.12. Zatim je dekan Marinko predstavio planirani rad s krizmanicima u drugom školskom polugodištu, koji je zapravo bliža priprava za slavlje sakramenta Potvrde, ter ga ponudio kao mogućnost zajedničke pripreme svih krizmanika u dekanatu.

Potom je dekan izvijestio svećenike o planovima i prvim poduzetim koracima za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se 2024. održati u Gospiću. Nakon osvrta na još neke aktualnosti u Crkvi i društvu, svećenici su razgovor nastavili za stolom u župnom blagovalištu, gdje su ih poslužile vrijedne župnikove suradnice. Dogovoreno je da se sljedeći dekanatski susret održi početkom sljedeće godine u Križpolju.

 

 

 

Brojač posjete:
71154
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016