ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
SVETI NIKOLA U NAŠOJ CRKVI

Sveti Nikola u crkvi djeci podijelio darove

U župnu crkvu u Otočcu konačno je poslije nekoliko dugih godina došao Sveti Nikola s darovima. Poslije sv. mise, koju je predvodio župnik Marinko – dok je dječji zbor "Anđeli" s Gabrijelom Degoricija za orguljama pjevao sve kitice pjesme "Dođi nam, dođi Nikola… mi te trebamo… mi te čekamo… mi te volimo…" - Nikola je praćen ministrantima, koje je vodio vjeroučitelj Dario, s velikom vrećom na leđima prošao kroz dupkom izpunjenu crkvu i zaustavio se pred oltarom. Tu ga je župnik pozdravio i zahvalio mu za dolazak, jer su ga djeca nestrpljivo i željno izčekivala. Nikola je radostno izpričao nekoliko dogodovština na putu do Otočca, jer je predhodno darove podijelio djeci u Gospiću, Ličkom Osiku i Perušiću, gdje mu je na autu i guma puknula pa je umalo zakasnio, ali ljudi su mu spremno pomogli staviti novu i brzo je mogao nastaviti putovanje.

Nakon toga kratkog razgovora župnik je pozvao najprije najmanju dječicu da dođu do Nikole, a potom ostalu djecu prema uzrastu. Svetac je razdraganoj djeci veselo dijelio vrećice sa slatkišima, dok su se njihove mlade mame s kojima su bili i neki tate radostno smješkale, uživajući u lijepom prizoru anđeoskog vrtića. Pošto je Nikola izpraznio sve vreće, župnik Marinko mu je još jednom zahvalio i djecu pozvao na zajedničko fotografiranje ispred oltara. Na kraju im je posvijestio važnost darivanja, prema poruci priče koju je naveo u propovijedi.

Naime, jedna se jabuka odkinula sa stabla na vrhu brda i kotrljala se nizbrdo. Kad se približila grupi kosaca trave, najbliži ju je htio uzeti i sam pojesti, ali ona ih je vješto zaobišla. Kotrljajući se dalje došla je do skupine kosaca koji su nakon odmora brusila kose za nastavak rada, ali je i pokraj njih projurila jer ju je jedan od njih htio uzeti samo za sebe. Na dnu brijega igrao se dječačić dok je njegova seka spavala na travi. Ugledavši jabuku rekao je: "Sačuvat ću ovu krasnu jabuku dok mi se seka ne probudi pa ćemo je podijeliti." Čuvši to jabuka se odmah zaustavila kod dječaka, jer se veselila radosti darivanja i zajedništva.

 

 

 

 

Brojač posjete:
71285
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016