ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 4. Došašća - 18.12.2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 18.12.2022.

  1. Danas je 4. nedjelja Došašća – imamo samo još ovaj tjedan adventsku duhovnu pripravu za Božić, koji je ove godine u nedjelju.
  1. Sinoć je nakon večernje mise upaljena 4. adventska svijeća ("obiteljska") – u obredu je sudjelovalo folklorno društvo iz Sinca, a svijeću je upalio naš gradonačelnik. U sljedeću subotu je Badnjak – NEMA ZORNICE!
    Prva božićna sv. misa, tj. "mala ponoćka" (s djecom) neće biti u 20,00 s., nego u 19,00 uri!
  1. Predbožićna ISPOVIJED - oni koji su bili spriječeni doći na župno pokorničko bogoslužje imat će prigodu za sakrament pomirenja u petak i subotu pola sata prije večernjih svetih misa.
  1. KATOLIČKI TISAK: Izišao je liturgijski mjesečnik Živo vrelo – predplatnici će ga moći uzeti već od sutra. Preporučujemo Glasa Koncila i izdvajamo tek neke teme i priloge:

Groblje hrvatskih vojnika u Zagrebu, poginulih 1941. do 1945., prije 77 godina komunistička je vlast oskvrnula i preorala. Sve zemlje Europe imaju uređena takva groblja, a samo u Hrvatskoj to netko ne dopušta. Zašto?...;

Časne sestre koje su četnici oteli i mučili u Goraždu 1941. poznate su kao Drinske mučenice – zagonetka je kako i u čemu mogu danas biti primjer svakoj ženi!...;

☻ Bliži se i blagoslov obitelji – mala i koristna uputa što pripremiti…;

☻ Grkokatolički biskup Milan Stipić izjavio je da se "gradi vrijeme kada će iskreni Kristovi učenici biti progonjeni" – što ga je na to potaknuloŠ…;

☻ Naši su Vatreni treći na svijetu. Već godinama postavlja se pitanje: Zašto katolici igraju najbolji nogomet? O tome piše dr. Valerije Vrček…!

☻ itd. - uzmite i čitajte - za samo 12 kuna tjedno! Tko čita, bolje vidi!

  1. Uzmite i probni primjerak našega TJEDNOG ŽUPNOG LISTIĆA, koji na 2 stranice donosi nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje, ter tjedni raspored svetih misa s redkom pripjevnog psalma i nekoliko glavnih obavijesti. Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući. Mnogi ga vjernici već redovito uzimaju pa će vjerojatno izlaziti redovito i nakon Božića.

 

Brojač posjete:
333811
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016