ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Na misi zahvalnici molilo se za blagopokojnog Benedikta XVI

U 18,00 sati misu zahvalnicu predvodio je župnik mons. Marinko Miličević u zajedništvu s don Jurom Ladišićem. Poslužitelj oltara bio je bogoslov  Kristijan Pajdaković.

Potrebno je biti zahvalan  Bogu koji je dao čovjeku i prostor i vrijeme. Potrebno je biti zahvalan i ljudima sa kojima živimo. Potrebno je sjetiti se svega dobroga, lijepoga u protekloj godini, da smo mnogo toga dobili iako nismo zaslužili. Puno smo postigli, ostvarili, doživjeli. Moglo nam se dogoditi i mnogo neugodnih događaja ali smo toga pošteđeni. Budimo zahvalni Bogu što smo zdravi, što uživamo mir, što imamo radno mjesto, što nismo gladni. Ovo je prilika da se pomolimo za novu godinu našega života. Stanimo pred Boga i zamolimo ga održavanje života. Na staru godinu postajemo svjesni prolaznosti života. Vrijeme je svršetka jedne godine je vrijeme da se napravi bilanca, za neke čine bi se trebali pokajati i postidjeti. Nauči me Gospodine dane moje brojati, držimo budnim svijest o vlastitim granicama života. Dobro i zlo prolazi a čovjek ide svome kraju. Na kraju godine vrijeme prolazi i vrijeme dolazi, budimo otvoreni za budućnost.

U zazivu molitve vjernika molilo se i za pokojnog papu emeritusa Benedikta XVI.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor Sv. Cecilija predvođen s. Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof. Branka Bernardi.

Na kraju svečanog bogoslužja otpjevan je himan "Tebe Boga hvalimo" te pročitana statistika župe.

/ib/

Brojač posjete:
71378
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016