ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 8.1.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI – KRŠTENJE GOSPODINOVO, 8.1.2023.

  1. Danas je svetkovina Gospodinova krštenjaSljedeća nedjelja, 15.1. je 2. "kroz godinu". Premda završava božićno vrijeme, u našoj župnoj crkvi imat ćemo jedinstven doživljaj "Božića na tamburi", jer nam dolazi u goste Ansambl MI TAMBURICA - zbor i tamburaški orkestar iz Hrv. Leskovca (k/ZG) - vodit će pjevanje na svetoj misi u 11,00 sati i poslije mise održati "mini" koncert.
  1. BLAGOSLOV vjerničkih domova (stanova) u našoj župi (Otočac) nastavlja se u ponedjeljak 9. siječnja, po rasporedu koji je izložen na oglasnoj ploči i objavljen na portalu župe. Oni kod kojih zbog bilo kojeg razloga nije bio blagoslov, neka se jave radi naknadnog pohoda.
  1. Novi TAKSOVNIK Riječke metropolije - zbog uvođenja eura – stupio je na snagu 1. siječnja, ali kuna ostaje u opticaju još ovaj tjedan. Dar ili prilog vjernika za misnu nakanu je 7 eura, a sprovodne takse (+ 3 mise) iznose 70 eura. Ostale takse su vjernicima dostupne u sakristiji i u župnom uredu.
  1. PREDPLATNIKE na Glas Koncila i Živo vrelo molimo da obnove predplatu. Godišnja predplata na Glas Koncila iznosi 90 € (= 678,11 kn), a pojedinačni primjerak je malo poskupio na 1,80 euro (13,56 kuna).
  1. KATOLIČKI TISAK: U ponudi imamo Glasnik Srca Isusova i Marijina te prvi broj Glasa Koncila u ovoj godini, koji je posvećen papi Benediktu. Uz priloge o tome velikom čovjeku Crkve, koji je posebno volio hrvatski narod, novi broj je bogat i sadržajima pa izdvajamo neke teme:

☻ Glavni urednik komentira značenje triju Benediktovih posljednjih riječi: Gospodine, volim te!...;

☻ Papinski nuncij u Njemačkoj, Hrvat Nikola Eterović kaže: Benedikt XVI. imao je povjerenje u hrvatske katolike!...;

Kardinal Ratzinger je u Regensburgu svakoga 1. siječnja 13 godina dolazio na ručak u restoran Opatija koji je vodila hrvatska obitelj Lukač…;

Prof. Pero Aračić, dr. teologije i pastorala obitelji, u velikom intervjuu govori o demografskoj perspektivi Europe i izumiranju hrvatskog naroda…;

☻ O ljevičarskom sektaškom aktivizmu pod nazivom 'woke' (Probudi se!), koji se širi američkim sveučilištima, piše prof. dr. Valerije Vrček…!

☻ itd. - uzmite i čitajte - za samo 1,80 € tjedno! Tko čita, bolje vidi!

  1. Godišnja STATISTIKA župe za 2022.:
  • KRŠTENI:    47 (u 2021.: 37)
  • VJENČANI:  12 (u 2021.: 17)
  • UMRLI:        58 (u 2021.: 76)

 

 

Brojač posjete:
17554
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016