ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
PRVI DAN TRODNEVNICE ZA 'FABIJANOVU'

PRVI DAN TRODNEVNICE ZA 'FABIJANOVU'

Misno slavlje prvoga dana trodnevne priprave za Fabijanovu predvodio je karmelićanin Domagoj Jelača, župni vikar u Gospiću, a koncelebrirali su pop Ante Luketić, don Jure Ladišić i don Anđelko Kaćunko. U uvodnoj riječi predvoditelj je istaknuo primjer Sv. Antuna Opata (Pustinjaka), otca monaštva (4. stoljeće), koji je doslovce postupio po Isusovoj riječi: "Nijedan od vas koji se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik" (Lk 14,33). U prigodnoj propovijedi - prema evanđeoskom opisu događaja o "trganju klasja subotom" i Isusovoj 'replici' farizejima kako "je subota stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote" (Mk 2,27) - o. Domagoj je govorio o značenju i važnosti Dana Gospodnjega, nedjelje, u životu kršćanina.

Naglasio je da Isusovi učenici danas u 21. stoljeću, jednako kao i prvi kršćani u vrijeme progona Crkve u 1. stoljeću, bez nedjeljne svete mise ne mogu svojim ljudskim silama izdržati kušnje i vjerno svjedočiti svoju vjeru. Isus Krist, otajstveno prisutan u kruhu posvećenu na euharistiji davao je snagu ne samo za svjedočenje vjere nego i za mučeničku smrt također Sv. Fabijanu i Sebastijanu, našim svetim zaštitnicima, posvijestio je o. Domagoj. Dodao je na kraju kako je potrebno njih moliti da nas zagovaraju pred Bogom, u današnjim izkušenjima i izazovima kroz koje prolazi i naš narod i kršćani cijeloga svijeta.

Na kraju svete mise, na kojoj je pjevanje vodio VIS "Trinitas", vikar don Anđelko zahvalio je o. Domagoju za predvođenje euharistijskoga slavlja i poticajne riječi u propovijedi, ter je vjernike pozvao na drugi dan trodnevnice, u srijedu, koju će predvoditi gospićki župnik karmelićanin o. Anto Knežević.

 

 

 

Brojač posjete:
43861
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016