ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 3. 'kroz godinu' - 22.1.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 22.1.2023.

1)   Danas je 3. nedjelja „kroz godinu” – Nedjelja Božje Riječi.

2)   BLAGOSLOV vjerničkih domova (stanova) u našoj župi službeno je završio. Oni kod kojih zbog bilo kojeg razloga nije bio blagoslov, mogu se javiti radi naknadnog pohoda.

3)   Dekanatsko HODOČAŠĆE u KRAŠIĆ, u povodu 25. obljetnice beatifikacije našega svetog Blaženika Alojzija Stepinca, planiramo za subotu 25. veljače. Prijave su odmah…!

4)   PREDPLATNIKE Glasa Koncila - tj. one koji žele redovito primati svoj primjerak - molimo da obnove godišnju predplatu (90 €).

5)   KATOLIČKI TISAK: Izišao je misijski mjesečnik Radostna vijest, a imamo i redoviti katolički tjednik Glasa Koncila - izdvajamo neke teme i priloge:

☻Čak i 25 godina nakon velike radosti mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja ostaje sedam žalosti! Kao 7 Gospinih žalosti. Koje su naše?...;

☻ Uz Nedjelju Božje Riječi teolog objašnjava kako čitanje Biblije može biti istinski susret s Bogom...;

☻ Zašto je sud u francuskom gradu Bordeauxu odredio da se s jednoga razkrižja ukloni povijestni kip Djevice Marije...;

☻ U Hrvatskoj se predlaže da „doplatak za djecu postane pravo djeteta”, a drugi se zalažu za ustavno „pravo na pobačaj”! Tko će prevladati...?

☻ Zašto građani diljem svijeta sve manje vjeruju vladama i političkim institucijama…;

☻ itd. - uzmite i čitajte - za manje od 2 € tjedno! Tko čita, bolje vidi!

6) Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ, koji sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma - to je dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba) - kao i nekoliko glavnih obavijesti. Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući.

Brojač posjete:
43828
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016