ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - 12.2.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 12.2.2023.

  1. Danas je 6. nedjelja „kroz godinu”… U ovom tjednu je i spomendan Sv.Valentina, svećenika i mučenika iz III. stoljeća, čiji je spomen svjetovnom banalizacijom pretvoren u idejno-trgovački praznik…
  1. Dekanatsko HODOČAŠĆE u KRAŠIĆ, u povodu 25. obljetnice beatifikacije našega svetog Blaženika Alojzija Stepinca, planiramo za subotu 25. veljače. Nakon programa u Krašiću slijedi ručak u Karlovcu pa pohod u nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu. Cijena je 35 eura za odrasle, a za djecu i krizmanike 20 € - u cijenu je uključen i ručak. Uplata je odmah kod prijave! Polazak je u 8,00 s. ispred crkve.
  1. TEČAJ ZA BRAK za zaručnike našega dekanata održat će se u Otočcu 16.-18. VELJAČE. Pozivamo mladence da se prijave što prije.
  1. SLAVLJA Prve pričesti i Krizme u našoj župi bit će 21. svibnja (Prva pričest), a na svetkovinu Presvetoga Trojstva 4. lipnja slavlje sakramenta Krizme! Kandidatima slijedi bliža priprava za sakramente. Roditeljima posvjećujemo važnost zajedničkog obiteljskog dolaska na sv. misu…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Dobili smo dva mjesečnika – misijski list Radosna vijest i Glasnik Srca Isusova i Marijina, kao i redoviti katolički tjednik Glasa Koncila – evo naglasak na nekoliko koristnih i zanimljivih tema:

☻ Što mislite gdje katolici u najvećem postotku sudjeluju na misi barem jednom tjedno? U Nigeriji čak 94%! A u Hrvatskoj...?;

☻ Znadete li kada se prima sakrament Bolestničkog pomazanja i tko ga može primiti...?;

☻ Zašto je farmaceutska industrija protiv jeftinih vitamina koji su mnogo koristniji od skupih lijekova...;

☻ Neočekivana promjena ponašanje djece nakon zabrane korištenja 'pametnih telefona' u školi…!

☻ Zašto pojedinci i neke skupine, koji se smatraju "velikim demokratima", žele zabraniti moljenje Krunice na trgovima naših gradova….;

☻ itd. - uzmite i čitajte - za manje od 2 eura tjedno! Tko čita, bolje vidi!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više komada (jer jedan možete stalno nositi sa sobom ili pak dati nekome!).
  1. Neki vjernici ugodno su iznenađeni što se crkva stalno grije. Ali neki su, na naše iznenađenje, pitali mogu li dati doprinos, pomoć za grijanje… pa eto oglašavamo da je to moguće – tko god želi i može, koliko može…!

 

 

Brojač posjete:
43856
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016