ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 1. KORIZMENA - 26.2.2023..

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 26.2.2023.

1)   Danas je 1. nedjelja u Korizmi… Korizma je posebno milostno, ali i pokorničko vrijeme kada odrasli vjernici imaju obvezu posta i nemrsa (Pepelnica i Vel. petak), a nemrs petkom. U ovom tjednu su 1. petak i 1. subota – u subotu je u 10,00 s. Cenakul – misa, klanjanje i posveta Bezgrj. Srcu Marijinu. Petkom je redovito prije večernje mise Križni put.

2)   PRVOPRIČESTNICI i KRIZMANICI imaju nedjeljnu MISU kao OBVEZU – prvopričestnici u 9,00 s. i nakon mise KATEHEZU, a krizmanici u 18,00 s. - jer 2. polugodište je vrijeme bliže priprave za slavlje sakramenata.

3)   Dobili smo ponovno knjigu ALOJZIJE STEPINAC – velikan duha i vjere. Knjižicu preporučujemo svima koji žele istinski upoznati našega Blaženika, u njoj su sažeto opisane sve njegove vrline. Cijena je 5,00 €.

4)   KATOLIČKI TISAK: Imamo mjesečnik Zvona, i Glasnik Sv. Josipa ter redoviti katolički tjednik Glas Koncila – iz njega izdvajamo nekoliko koristnih i zanimljivih tema:

☻ Oko 300 milijuna kršćana u svijetu suočeno je s visokim rizikom od progona. Najviše je progona u Aziji i Africi, ali sve više i u Europi. Koliko je progon daleko od nas…;

☻ Godinu dana od početka rata nekoliko obitelji izbjeglih iz Ukrajine iznose svoja svjedočanstva…;

☻ Što znači znak križa kad ulazimo u crkvu i kad iz nje izlazimo, i zašto NE treba pokleknuti niti se križati nakon što se pričestimo...;

☻ Znadete li što je ekopornografija? A zeleno ispiranje (mozga)? Time se služe npr. Coca-Cola, modna industrija, proizvođač deterđenta "Persil", famozni McDonald's, naftni gigant Shell itd…- upoznajte tu važnu novost;

☻ Kako je Nada Vranješ s Pelješca počela učiti svirati sa 44 godine i već nakon godinu dana vježbanja postala orguljašica i voditeljica zbora...; itd.

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita, bolje vidi (i više zna!)!

5)   Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete stalno nositi sa sobom ili pak dati nekome!).

6)   Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za grijanje crkve. U crkvi nam je sada ugodno, ali to je veoma skupo… dosad smo potrošili PET kubika drva i TRI cisterne lož-ulja – to je oko 7.000 litara, tj. oko 7.000 …!

              7) Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE. Donosi imena onih koji su dali prilog tijekom
              blagoslova ili poslije u ovoj godini. Neki su htjeli ostati anonimni. Darovatelje nećemo čitati u crkvi, nego će na
              koncu mjeseca biti na listi u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji nisu na popisu da nam se jave!
              Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.

Brojač posjete:
17608
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016