ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 2. KORIZMENA, 5.3.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 5.3.2023.

  1. Danas je 2. nedjelja u Korizmi… Korizma je posebno milostno, ali i pokorničko vrijeme, kada nas – već od Pepelnice – Bog poziva na obraćenje. Petkom je redovito prije večernje mise Križni put – sada u petak na tu pobožnost pozvani su prvopričestnici i krizmanici.
  1. PRVOPRIČESTNICI i KRIZMANICI imaju nedjeljnu MISU kao OBVEZU – prvopričestnici u 9,00 s., a krizmanici u 18,00 s. - jer 2. polugodište je vrijeme bliže priprave za slavlje sakramenata. Zato će KRIZMANICI u sljedeću nedjelju, 12.3. u 16,00 s. u dvorani Pastoralnog centra imati susret s ekipom mladih iz Zagreba - NANOVO ROĐENI.
  1. Knjigu ALOJZIJE STEPINAC – velikan duha i vjere preporučujemo svima koji žele istinski upoznati našega Blaženika. Nema logike zalagati se za proglašenje svetim čovjeka o kojemu narod pojma nema. U knjižici su sažeto opisane sve Blaženikove vrline. Cijena je 5,00 €.
  1. KATOLIČKI TISAK: Imamo redoviti katolički tjednik Glas Koncila – iz njega izdvajamo nekoliko koristnih i zanimljivih tema:

☻ Hrvatskom je narodu duboko u srcu ratom pogođena Ukrajina - prošlog tjedna održane su mise i molitve za ukrajinski narod – pročitajte gdje…;

☻ Što se događa u Nikaragvi – najnovijom odlukom predsjednika države zabranjena su sva okupljanja i pobožnosti na otvorenom pa i Križni put…;

☻ Dok kod nas mediji kritiziraju muškarce koji klečeći mole Krunicu na trgovima, u Madridu je s nekoliko tisuća mladih molio i njihov kardinal...;

☻ Znadete li kada u liturgiji treba stajati, a kada klečati… - pročitajte…;

☻ Iz Irske se vraća više Hrvata nego što ih odlazi (mediji to ne javljaju!) - pročitajte zašto se iz Irske vratilo čak 90% Poljaka; a upoznajte i tko je odkrio recept za uspjeh u Hrvatskoj (ima 4 točke i već daje rezultate!); itd.

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita, bolje vidi (i više zna!)!

5. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete stalno nositi sa sobom ili pak dati nekome!).

  1. Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za grijanje crkve. Dosad smo potrošili PET kubika drva i oko 7.000 € za lož-ulje. Za grijanje crkve u buduće će se skupljati milostinja i na MISI ČETVRTKOM.
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u veljači. Darovatelje nećemo čitati u crkvi, nego će na koncu mjeseca biti na listi u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.
  1.  KONCERT "Sinac pod križem" održat će se u subotu 11.3. od 18,30 s. tj. poslije mise.

 

 

Brojač posjete:
70022
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016