ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NAŠI ĐACI "OLIMPIJSKI PRVACI"

POBJEDNICI BISKUPIJSKE 'OLIMPIJADE'

U našoj Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana u Otočcu 16. ožujka je održano županijsko odnosno biskupijsko natjecanje iz vjeronauka "Vjeronaučna olimpijada", koja je ove godine imala temu "Naša draga svetišta".

U natjecanju je sudjelovalo devetnaest ekipa iz osnovnih škola i osam ekipa iz srednjih škola. Okupljanje sudionika započelo je od 10 sati, a potom je nakon pola sata prigodni program započeo državnom himnom Lijepa naša te molitvom sa zazivom Duha Svetoga koju je predmolila vjeroučiteljica Dražena Rubčić. Mali zbor pod vodstvom vjeroučitelja Darija Košćaka razveselio je skup pjesmom Ima jedna duga cesta, a učenici 8. c razreda Simona Devčić i Carlos Erceg izveli su kratak recital, u kojem su pozdravili sve okupljene te predstavili svetišta u Gospićko-senjskoj biskupiji: Gospu od Čudesa u Oštarijama, Majku Božju Krasnarsku na Krasnu i Crkva hrvatskih mučenika na Udbini.

Potom se skupu obratila ravnateljica škole Jasminka Devčić, a prigodne pozdrave svima uputili su predstojnik biskupijskog Katehetskog ureda mons. Marinko Miličević, otočki župnik i dekan, zatim gradonačelnik Otočca Goran Bukovac te naš biskup Zdenko Križić. "Svetišta su posebna mjesta Božje prisutnosti gdje su se događala čuda, a sveta je i svaka kuća gdje se moli pa tako i škole. Pohađajući u budućnosti naša svetišta, širit ćete svoje znanje što je znak duhovnog rasta", među ostalim je vjeroučenicima poručio biskup Zdenko.

Učenici su se rasporedili po učionicama te je u 11 sati započeo pisani dio natjecanja. Nakon rješavanja, slijedio je ručak i potom su učenici krenuli u razgledavanje grada, župne crkve Presvetog Trojstva, Muzeja Gacke i Gačanskog parka hrvatske memorije. Pod stručnim vodstvom Ruže Orešković učenici su mogli čuti mnogo zanimljivosti vezanih uz povijest Otočca.

Nakon što su u međuvrjemenu pregledani svi testovi, stručna komisija izradila je privremenu ljestvicu poretka ekipa. Prvih pet najbolje rangiranih ekipa čekao je drugi dio natjecanja pod nazivom Milijunak. Učenici su u tome djelu mogli osvojiti još 20 bodova koji su se pribrojili prethodno osvojenim bodovima.

Na kraju su kao pobjednici toga biskupijskog natjecanja s najvećim brojem bodova bili Osnovna škola Otočac te Gimnazija i Strukovna škola Ogulin, čime su izborili pravo sudjelovanja na državnom natjecanju iz vjeronauka, koje će se održati početkom svibnja. Pobjedničku ekipu otočke Osnovne škole Zrinskih i Frankopana predstavljali su Simona Devčić, Petra Marković, Toni Dubravčić i Carlos Erceg. Mentorica otočke ekipe je vjeroučiteljica Tina Košćak, a ogulinske vjeroučiteljica Ana Stipetić.

FOTOGRAFIJE: Dario Košćak, Ivana Rožić Dubravčić, Tina Košćak

 

Brojač posjete:
43786
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016