ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 4. KORIZMENA - 19.3.2023..

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 19.3.2023.

 1. Danas je 4. nedjelja u KorizmiPetkom je redovito prije večernje mise Križni put… U ovom tjednu imamo dvije svetkovine: u ponedjeljak se slavi blagdan Sv. Josipa - sv. misa u 11,00 s. u kapeli na groblju, a pod misom u 18,00 je blagoslov OČEVA; u subotu 25. ožujka je Blagovijest - taj dan je i dekanatsko hodočašće u Katedralu u Gospiću: sv. misa je u 17,00 s.
 1. PRVOPRIČESTNICI i KRIZMANICI imaju nedjeljnu MISU kao OBVEZU – prvopričestnici u 9,00 s., a krizmanici u 18,00 s. - jer 2. polugodište je vrijeme bliže priprave za slavlje sakramenata. KRIZMANICI i danas u 16,00 s. u dvorani Pastoralnog centra imaju susret s ekipom mladih iz Zagreba - NANOVO ROĐENI.
 1. Danas završava akcija Hrvatskoga Caritasa Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH. Milostinja ide i na tu nakanu, a na plakatu su tri načina kako možete sudjelovati i pomoći.
 1. Do Cvjetnice traje i biskupijska korizmena akcija MISEREOR ("milosrđe") - to su darovi vjernika za dobrotvorne potrebe naše biskupije - na stoliću je biskupov dopis o tome i omotnice koje možete ponijeti kući.
  Tu su također i Caritasove kutijice za djecu.
 1. Korizmeno-uskrsne ISPOVIJEDI u našem dekanatu su sljedeći tjedan…!
 1. Knjigu ALOJZIJE STEPINAC – velikan duha i vjere preporučujemo svima koji žele istinski upoznati našega Blaženika. Cijena je 5,00 €.
 1. KATOLIČKI TISAK: Imamo mjesečnik Živo vrelo za predplatnike ter redoviti katolički tjednik Glas Koncila – iz njega preporučujemo:

veliki nadbiskup Ukrajinske grkokatoličke Crkve potresno opisuje 400 dana ukrajinske ratne korizme;

☻ u Zagrebu održana međunarodna konferencija o posvajanju djece i povezanosti s kriminalom;

dr. Valerije Vrček piše o otrovnoj plastici u kozmetičkim proizvodima;

☻ odkrijte zašto novoga istarskog biskupa zovu "vatreni", a veliki je glazbeni talent i bio je misionar u Africi…; itd.

– ima još mnogo vrijednih i zanimljivih priloga!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
 1. Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za grijanje crkve. Dosad smo potrošili ŠEST kubika DRVA i oko 7.000 € za LOŽ-ulje. Za grijanje crkve u buduće se skuplja milostinja i na MISI ČETVRTKOM.
 1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u veljači. Darovatelje nećemo čitati u crkvi, nego će na koncu mjeseca biti na listi u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
43755
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016