ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
DEKANATSKI SASTANAK I RASPORED ISPOVIJEDI

DEKANATSKI SASTANAK – RASPORED ISPOVIJEDI

U župnom uredu u Križpolju, kod domaćina vlč. Peje Ivkića, svećenici Otočkoga dekanata održali su svoj redoviti preduskrsni sastanak. Među glavnim točkama dnevnoga reda bio je raspored korizmeno-uskrsnih ispovijedi u dekanatu, rad s krizmanicima te priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću.

Nakon molitve sve je nazočne svećenike pozdravio dekan mons. Marinko Miličević, a potom je don Goran Antunović pročitao zapisnik s prošloga sastanka.

Raspored preduskrsnih ispovijedi u dekanatu dogovoren je po sljedećem rasporedu:

- utorak 28.3. u 17.00 sati: Sinac, Kompolje i Švica, a u 16,30: Brlog i Vratnik;

- srijeda 29.3. u 17.00 sati: Kuterevo i Krasno;

- četvrtak 30.3. u 17.00 sati: Prozor i L. Lešće;

- petak 31.3. u 17.00 sati: Otočac

- subota 1.4. u 17,00 s.: Brinje, a u 16,00 sati: Jezerane i Križpolje.

Glede bliže pripreme za slavlje sakramenta Potvrde, dekan je za krizmanike najavio prvi susret s mladima iz Zagreba (grupa "Nanovo rođeni"), koji će se održati u nedjelju 12.3. u 16.00 sati u Otočcu. Nakon toga susreta dekan će svećenike obavijestiti o načinu i sadržaju toga susreta pa svećenici mogu uključiti svoje krizmanike u tu pripremu.

Potom je dekan izvijestio o sadržaju radnog sastanka biskupijskog odbora za pripremu SHKM u Gospiću sljedeće godine. Među važnijim pojedinostima je mogućnost boravka mladih sudionika u našoj biskupiji jedan ili dva dana, tj. daje se mogućnost noćenja s petka na subotu ili sa subote na nedjelju, kako koja grupa mladih bude željela ili kako župa koja prihvaća mlade bude mogla organizirati.

Vjeroučitelji već pripremaju kateheze i uskoro će sve biti gotove. Također, u izradi je i logotip Susreta, kao i himna. Dekan je naglasio kako je velika prednost što je Odbor već imao pet sastanaka pa je dosad mnogo toga učinjeno. Svakako, istaknuo je, trebat će pomoć svih svećenika i župa kao bi Susret protekao u najboljem ozračju i dobroj organiziranosti, a to će onda, kako svi očekujemo, uroditi i dobrim plodovima. Budući da se očekuje dolazak više od deset tisuća mladih, koji će sudjelovati u jednodnevnom zajedničkom programu u Gospiću, svećenici su zamoljeni da sa svojim župljanima izvide mogućnosti za broj mladih koji će trebati smještaj i prenoćište.

Na koncu, glede korizmenoga hodočašća u katedralu u Gospiću na Blagovijest, u subotu 25. ožujka, dogovoreno je da organizacija prijevoza bude po župama.

 

Brojač posjete:
70041
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016