ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA - 5. KORIZMENA, 26.3.2023..

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 26.3.2023.

1)   Danas je 5. nedjelja u Korizmi. U ovom tjednu su preduskrsne ispovijedi u svim župama našega dekanata – u našoj župi po tradiciji ISPOVIJED je u petak prije Cvjetnice u 17,00 s. – bit će prisutni svi svećenici dekanata.

2)   U subotu u 10,00 s. je CENAKUL – to je posebna pobožnost Majci Božjoj u prvu subotu. Svi su pozvani, a posebno roditelji prvopričestnika, jer dječica će ministrirati.

3)   PRVOPRIČESTNICI i KRIZMANICI imaju nedjeljnu MISU kao OBVEZU – prvopričestnici u 9,00 s., a krizmanici u 18,00 s. - jer 2. polugodište je vrijeme bliže priprave za slavlje sakramenata.

4)   Sljedeća nedjelja je CVJETNICA: blagoslov grančica bit će na misama u 9,00 i u 11,00 s. (na ovoj misi će biti svečana procesija…).

5)   Do Cvjetnice traje i biskupijska korizmena akcija MISEREOR ("milosrđe") - to su darovi vjernika za dobrotvorne potrebe naše biskupije - na stoliću je biskupov dopis o tome i omotnice koje možete ponijeti kući.
Tada će i djeca donijeti Caritasove kutijice s darom za siromašnu djecu.

6)   Naš godišnjak VRILO došao je iz tiska(re) – možete ga uzeti na stoliću za tisak ili u sakristiji – jedan primjerak stoji 5,00 €.

7)   KATOLIČKI TISAK: Dobili smo mjesečnik Riječke nadbiskupije Zvona ter redoviti katolički tjednik Glas Koncila – iz njega preporučujemo:

☻ Unatoč nekim protivljenjima, u Europskom parlamentu održana prva međunarodna konferencija o Bl. Alojziju Stepincu…;

☻ Savjetnik pape Franje kardinal Hollerich sve iznenadio izjavom o mužkarcima koji u Hrvatskoj mole krunicu na koljenima…;

☻ Odgovor na pitanje: Je li uvrjedljivo svećeniku reći da je pop?…; itd.

Dr. Valerije Vrček piše da je 20 godina nakon zabrane agrokemikalija i pesticida u Americi i Kanadi konačno zrak čist; a u Hrvatskoj…?

Prof. Ivica Miškulin uspoređuje razdoblje komunizma i današnje progone kršćana…; itd. – ima još mnogo vrijednih i zanimljivih priloga!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

8)   Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).

9)   Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za grijanje crkve. Dosad smo potrošili OSAM kubika DRVA i oko 7.000 € za LOŽ-ulje. Za grijanje crkve skuplja se milostinja i na MISI ČETVRTKOM.

10) Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u veljači. Darovatelje nećemo čitati u crkvi, nego će na koncu mjeseca biti na listi u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

Brojač posjete:
71253
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016