ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
CVJETNICA, 2. travnja 2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - CVJETNA NEDJELJA, 02.4.2023.

 1. Danas je Nedjelja Muke Gospodnje – početak Vel. tjedna…. U ovom tjednu su sv. mise u 18,00 s. uključujući i Vel. četvrtak te Obrede Vel. petka, a Vazmeno bdijenje na Vel. subotu počinje u 20,00 s. KRIŽNI PUT na Fortici je na Vel. petak u 16,00 s. Uskrsni BLAGOSLOV HRANE je na kraju Vazmenoga bdijenja (u subotu) te na Uskrs nakon sv. mise u 9,00 sati.
  Potrudite se sudjelovati u obredima sve dane sv. Trodnevlja, jer oni čine cjelinu temeljnog ostajstva naše vjere, zajedno s Uskrsom…!
 1. Uskrsna ISPOVIJED za one koji su u petak bili spriječeni doći na pokorničko bogoslužje, bit će moguća na Veliki četvrtak, Vel. petak i Vel. subotu od 10,00 do 11,00 s. te od 16,00 do 17,00 sati.
 1. PRVOPRIČESTNICI i KRIZMANICI imaju nedjeljnu MISU kao OBVEZU, jer 2. polugodište je vrijeme bliže priprave za slavlje sakramenata.
 1. Do danas traje korizmena akcija MISEREOR ("milosrđe") - to su darovi vjernika za dobrotvorne potrebe biskupije - na stoliću je biskupov dopis o tome i omotnice koje možete ponijeti kući i donijeti do utorka, a tako i djeca Caritasove kutijice. Ali DAR je dobro došao u bilo koje vrijeme…
 1. Naš godišnjak VRILO došao je iz tiska(re) – možete ga uzeti na stoliću za tisak ili u sakristiji – jedan primjerak stoji 5,00 €.
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila – evo iz njega samo neke važne teme:

☻ Katolički biskupi skandinavskih zemalja sve iznenadili a neke i šokirali izjavom o ljudskoj spolnosti – pljuska katolicima koji o tome šute…;

☻ Sjajno razmišljanje o činjenici zašto su nesretni oni koji traže samo ugodu i zabavu, a zadovoljniji oni koji ne izbjegavaju žrtvu i križ…;

Američki biskupi objavili dokument kojim "bez dlake na jeziku" kažu da medicinski zahvati radi tzv. promjene spola nisu moralno dopustivi…;

☻ Nevjerojatno: najviše uvrjeda i prijetnji u 2021. godini u Kanadi su doživjeli - katolici pa se svijet pita kamo ide tzv. zapadna demokracija…!

☻ A o stanju u Crkvi u Hrvatskoj govori profesor pastorala za župničkim iskustvom – kritiku i pouku upućuje i svećenicima i vjernicima…; itd…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
 1. Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za grijanje crkve. Dosad smo potrošili OSAM kubika DRVA i oko 9.500 € za LOŽ-ulje. Za grijanje crkve skuplja se milostinja i na MISI ČETVRTKOM.
 1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u ožujku. Darovatelje nećemo čitati u crkvi, nego će na koncu mjeseca biti na listi u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
43835
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016