ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Cvjetnica u Otočcu

U nedjelju Muke Gospodnje - Cvjetnicu, 1.travnja, središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu bilo je u 11,00 sati, a predvoditelj je bio župnik i dekan te generalni vikar Gospićko-senjske biskupije Marinko Miličević.

Prije sv. Mise bio je ispred crkve kod velikog križa blagoslov maslinovih grančica, a koje je blagoslovio župnik Marinko s čime i počinje bogoslužje.

Nakon blagoslova grančica krenula je procesiji kroz Gačanski park hrvatske memorije do ulaza na glavna vrata u župnu crkvu, a crkveni zbor pjevao himan Kristu Kralju pjesma za ophod na Nedjelju Muke Gospodnje - Slava čast i hvala ti, Spasitelju kralju Kriste, kom hosana klicahu mala usta djece čiste...

Nakon toga u crkvi slijedila je sv. Misa u kojoj je središnji događaj čitanje muke Gospodina našega Isusa Krista po Mateju. Po ulogama čitali su ovogodišnji kandidati za krizmu učenici osmih razreda.

Kraću propovijed govorio je župnik Marinko. Pred nama je Veliki tjedan, razmišljajte o tome, razgovarajte o tome u kući s djecom i starijima. To je priprema za radosno slavlje Uskrsnuća.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor „Sv.Cecilija“ a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

-------------- 

Jutarnju misu u 9,00 sati predvodio je župni vikar Anđelko Kaćunko u zajedništvu s don Jurom Ladišićem svećenikom u miru.

Na obje mise župna crkva je bila potpuno ispunjena vjernim narodom od klupa pa do kore i lađa crkve. Zaista lijepo, a i vrijeme je bilo toplo i sinčano. 

I.B.

Brojač posjete:
43805
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016