ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
OBAVIJESTI: USKRS, 9.4.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - USKRS, 9.4.2023.

  1. Danas je Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova Uskrs… Ova je svetkovina toliko velika da se tradicionalno slavi cijeli ovaj tjedan, dakle osam dana, tj. do sljedeće nedjelje koja se pučki naziva Mali Uskrs, a od poticaja pape Sv. Ivana Pavla slavi se kao Nedjelja Božjega milosrđa. Sutra, Uskrsni ponedjeljak, sv. mise su u 9,00 i u 18,00 sati.
  1. KANDIDATE za Prvu pričest i Krizmu te njihove roditelje podsjećamo na obveze u pripremi za slavlje sakramenata, a to se posebno odnosi na one krizmanike koji su propustili susrete s grupom Nanovo rođeni.
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, kao i na portalu župe, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!
  1. Naš godišnjak VRILO – bogat je raznolikim sadržajima – možete ga nabaviti na stoliću za tisak ili u sakristiji te u župnoj kući – jedan primjerak stoji 5,00 €.
  1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila – uz specijalni prilog za Uskrs - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ Glavni dijelovi iz uskrsnih poruka hrvatskih biskupa za Uskrs (ima ih 15) i cijela Poruka kardinala Bozanića…;

☻ Mnogi kukaju i nezadovoljni su, a Maja Latinčić, 22-godišnja studentica, usprkos cerebralnoj paralizi, vedro svjedoči o ljubavi i Uskrsu…;

☻ Nakon uskrsnuća Isus se ukazao nekima, ali je nastavio ukazivati se pojedincima i dalje – ima nekoliko svjedočanstava o tome sve do 19. st.…;

☻ U prošloj godini u svijetu je ubijeno ukupno 18 misionara i misionarki – o svakome od njih osnovni podatci u prilogu na dvije stranice…!

☻ Nakon što je u Zagrebu ukinuta mjera pomoći roditelj-odgojitelj, tri majke - školovane žene s diplomama, od kojih jedna ima šestero djece - svjedoče o tome što ih u toj situaciji najviše pogađa…; itd…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
  1. Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za GRIJANJE CRKVE. Dosad smo potrošili OSAM kubika DRVA i oko 9.500 € za LOŽ-ulje. Za grijanje crkve skuplja se milostinja i na MISI ČETVRTKOM.
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u ožujku. Darovatelje nećemo čitati u crkvi, nego će na koncu mjeseca biti na listi u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
43793
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016