ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
OBAVIJESTI - 3. USKRSNA nedjelja, 23.4.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 23.4.2023.

1)    Danas je 3. vazmena nedjelja. U ovom tjednu je blagdan Sv. Marka evanđelist, kao i spomendan naše hrvatske blaženice Ozane Kotorske…
Sljedeća nedjelja je Nedjelja Dobrog Pastira
– Svjetski dan molitve za duhovna zvanja…

2)   RODITELJE krizmanika podsjećamo na poziv da večeras dođu na misu u 18,00 s. i donesu ispunjene krizmaničke molbe za sakrament Potvrde. Poslije mise je kratak susret sa župnikom i dogovor… A roditelji PRVOPRIČESTNIKA trebaju doći u sljedeću nedjelju (30.4.) na sv. misu u 9,00 s. radi prijave djece za Prvu pričest...!

3)   MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, kao i na portalu župe, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!

4)   Naš godišnjak VRILO – bogat je raznolikim sadržajima – možete ga nabaviti na stoliću za tisak ili u sakristiji te u župnoj kući – jedan primjerak stoji 5,00 €.

5)   KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme, a dovoljna bi bila za preporuku ova:

☻ Tko stoji iza teških napada i blaćenja pape Sv. Ivana Pavla…;

☻ Od ukupnog broja stanovnika u Australiji je samo 20% katolika… a među 21% katolika iz pet "neengleskih" zemalja su i – Hrvati…;

Plesač suvrjemenog plesa europskog ugleda Zvonimir Kvesić u velikom intervjuu govori o umjetnosti, tijelu i životu u današnjoj kulturi te zašto su učlanio u pokret za zaštitu života od začeća do prirodne smrti…;

☻ Sve nas zanima kako je Isus nakon uskrsnuća prolazio kroz zatvorena vrata, a s apostolima je jeo i pio – hoćemo li i mi imati takvo tijelo…;

☻ Tri godine nakon još neukinute pandemije znanstvenici iznose podatke o štetnim učincima suvišnih mjera, pa prof. dr. Valerije Vrček piše o otrovima u nekim dezinficijensima i njihovim posljedicama…; itd…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

6)   Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).

7)   Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za GRIJANJE CRKVE. Dosad smo potrošili OSAM kubika DRVA i oko 9.500 € za LOŽ-ulje.

NB: Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u ožujku. Imena darovatelja ne čitamo u crkvi, nego ih na objavljujemo na oglasnoj ploči u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

Brojač posjete:
17535
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016