ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
OBAVIJESTI - 4. USKRSNA nedjelja, 30.4.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 30.4.2023.

 1. Danas je 4. vazmena nedjelja - Nedjelja Dobrog Pastira: Svjetski dan molitve za duhovna zvanja… U ovom tjednu je spomendan Sv. Josipa Radnika ter blagdan svetih apostola Filipa i Jakova.
  Misa
  na Sv. Josipa (1.5.) je prva u 11,00 s. u kući časnih sestara, a večernja u župnoj crkvi u 19,00 s., što će biti redovito svaki dan.
  Dakle, od 1. svibnja večernje sv. mise bit će u 19,00 s., a pola sata prije mise Svibanjska pobožnost Majci Božjoj - po preporuci sv. pape Ivana Pavla II.: "Danas započinje mjesec posvećen Mariji koji je vrlo drag pučkoj pobožnosti. Brojne župe i obitelji, tragom već ustaljenih vjerskih predaja, nastavljaju od svibnja činiti 'marijanski' mjesec, priređujući raznovrsne liturgijske, katehetske i pastoralne pothvate! Neka to posvuda bude mjesec intenzivne molitve s Marijom! To je želja koju od srca upućujem svakom od vas, draga braćo i sestre, preporučujući vam još jednom svakodnevno moljenje svete krunice" (1.5.2002.). 
 1. RODITELJE provopričestnika podsjećamo na obvezu da donesu ispunjene prijavnice za Prvu pričest.
 1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, kao i na portalu župe, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!
 1. Naš godišnjak VRILO – bogat je raznolikim sadržajima – možete ga nabaviti u sakristiji te u župnoj kući – jedan primjerak stoji 5,00 €.
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme, a dovoljna bi bila za preporuku ova:

Austrijski povjestničar dr. Florian Rulitz uoči obljetnice Bleiburga kaže: Cjelovitost današnje Austrije plaćena je krvlju hrvatskih žrtava na Bleiburgu;

☻ U Zagrebu održana peta međunarodna konferencija za život – za nas je važna predstavljena četiri svjetska modela za demografsku obnovu…;

☻ Znadete li kada počinje kucati srce nerođenog djeteta? Već 18. dan od začeća! To je jedna od 5 činjenica koje će istaknuti skori "Hod za život" u 12 hrvatskih gradova…;

☻ Poznati američki glumac Denzel Washington svaki dan čita Bibliju i bira uloge koje nisu protivne kršćanstvu – pročitajte zašto…;

☻ Naš nogometni izbornik Zlatko Dalić ističe važnost poniznosti – na predzadnjoj stranici stalna tema za mlade obitelji – u ovom broju govori upravo o poniznosti…; itd…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
 1. Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za GRIJANJE CRKVE. Dosad smo potrošili OSAM kubika DRVA i oko 9.500 € za LOŽ-ulje.
 1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u ožujku. Imena darovatelja ne čitamo u crkvi, nego ih na objavljujemo na oglasnoj ploči u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

 

Brojač posjete:
333763
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016