ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
OBAVIJESTI - 5. USKRSNA nedjelja, 7.5.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 7.5.2023.

1)    Danas je 5. vazmena nedjelja. U ovom tjednu je spomendan Sv. Leopolda Mandića (petak) i Gospe Fatimske (subota). Uskrsno vrijeme sve brže ide prema svetkovini Duhova i našemu godišnjem slavlju župnoga patrona, što znači da su nam blizu slavlja Prve sv. pričesti i sakramenta Potvrde.

2)   RODITELJE provopričestnika podsjećamo  na obvezu da donesu ispunjene prijavnice za Prvu pričest. Sve njih i obitelji KRIZMANIKA podsjećamo da je slavlje sakramenata radost u kojoj sudjeluje cijela obitelj...!

3)   MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, kao i na portalu župe, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!

4)   SHKM: U župama naše biskupije počinju prijave vjernika za smještaj, tj. noćenje mladih na Susretu hrvatske katoličke mladeži sljedeće godine…;

5)   Naš godišnjak VRILO – bogat je raznolikim sadržajima – možete ga nabaviti u sakristiji te u župnoj kući – jedan primjerak stoji 5,00 €.

6)   KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ Novi zagrebački nadbiskup Dražen Kulteša na misi preuzimanja službe održao sjajnu propovijed i govor s programom za obnovu cijeloga naroda;

Simbol hrvatskoga duhovnog, kulturnog i nacionalnog identiteta je Višeslavova krstionica - nitko u Europi nema takav simbol iz 9. stoljeća;

Papa Franjo u Mađarskoj jasno se založio za Europu osoba i naroda, s dobrim politikama za natalitet i obitelj, te glasno kritizirao "ideološke kolonizacije", rodnu ideologiju i bezsmisleno pravo na pobačaj…;

☻ Svi poljoprivrednici znaju što je glifozat, "ubojica korova", ali ne znaju da je i otrov, izaziva tumore, šteti jetri i bubrezima pa EU želi zabranu, ali…;

☻ U Engleskoj se dogodilo nezamislivo: policija uhitila ženu jer je preblizu centra za pobačaje molila u sebi… - hoće li to i k nama doći…; itd…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

7)   Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).

8)   Zahvaljujemo vjernicima koji su dali prilog za GRIJANJE CRKVE. Dosad smo potrošili OSAM kubika DRVA i oko 9.500 € za LOŽ-ulje.

9) Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u travnju. Imena darovatelja ne čitamo u crkvi, nego ih na objavljujemo na oglasnoj ploči u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

Brojač posjete:
17556
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016