ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
PRIHVAT MLADIH NA SUSRETU HKM 2024.

Prihvat mladih u župe za vrijeme SHKM

Kako je već obznanjeno i uglavnom poznato, naša će Gospićko-senjska biskupija biti domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Gospiću 4. svibnja 2024. Za tu je prigodu osnovan i organizacijski odbor koji ima i svoje pododbore kako bi taj veliki događaj za našu biskupiju i za našu Domovinu bio uspješan.

Na nedavnoj sjednici Odbora zaključeno je da je potrebno – prema dosadašnjoj praksi u drugim biskupijama – uključiti vjerničke obitelji u župama naše biskupije koje bi bile spremne prihvatiti u svoje domove određeni broj mladih hodočasnika. Za pojedine mlade biti će potreban smještaj za dva dana dok će za druge biti potrebno samo jedno noćenje.

Biskup je potaknuo svećenike da u svojim župama obavijeste vjernike o toj inicijativi koja je vezana uz organizaciju SHKM u Gospiću te ih potaknu na spremnost prihvata određenog broja mladih u svoje obiteljsko okruženje. Također, ako u nekim župama postoje društvene prostorije (lovački dom, školska dvorana ili nešto slično što je prikladno za smještaj), svećenici bi trebali pokušati s lokalnom samoupravom ili vlastnicima navedenih objekata dogovoriti mogućnost smještaja (noćenja) mladih u tim prostorima.

Rok prijave za obitelji je do 1. lipnja 2023., kada svećenici trebaju u biskupiju dostaviti prijavnice s ispunjenim podatcima. Nakon toga Odbor će, prema broju prijavljenih mladih, rasporediti u koje župe i obitelji će mladi biti smješteni.

Ova molba oglašena je na misama u nedjelju 7. svibnja i u crkvi su na stolu za tisak ostavljene prijavnice da ih vjernici mogu uzeti, pa i ovom objavom upućujemo istu molbu našim župljanima koji imaju mogućnost smještaja mladih, da se do konca svibnja odazovu i donesu prijavnicu (koju i ovdje prilažemo). Svima unaprijed zahvaljujemo i želimo Božji blagoslov.

 

AK

 

 

Brojač posjete:
71209
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016