ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
OBAVIJESTI - 6. USKRSNA nedjelja, 14.5.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 14.5.2023.

1)    Danas je 6. vazmena nedjelja. U ovom tjednu je u utorak spomendan Sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika gradova koji su na rijekama, kao i spomen na mučenicu s. Žarku Ivasić, koja je u Otočcu u bolnici njegovala ranjenike, a partizani su je ubili na gospićkom groblju 1946. U četvrtak je svetkovina UZAŠAŠĆA GOSPODINOVA - Spasovo. U sljedeću nedjelju imamo slavlje Prve sv. pričesti – na sv. misi u 11,00 s.

2)   PRVOPRIČESTNICI će ovom tjednu imati trodnevnu pripremu za slavlje – u srijedu, četvrtak i petak će sudjelovati u svibanjskoj pobožnosti u 18,30 i na misi poslije toga, a zatim će imati probu za slavlje u nedjelju. PRVA ISPOVIJED za provopričestnike i ispovijed za njihove RODITELJE bit će u petak u 18,00 s. Sve njih, kao i obitelji KRIZMANIKA podsjećamo da je slavlje sakramenata radost u kojoj sudjeluje cijela obitelj...!

3)   SHKM 2024.: U župama naše biskupije traju prijave vjernika za smještaj, tj. noćenje mladih na Susretu hrvatske katoličke mladeži sljedeće godine. Na stolu za tisak i u sakristiji nalaze se obrazci za prijavu pa uzmite i popunite te nakon toga vratite u župni ured (do 1. lipnja!)…;

4)   MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, kao i na portalu župe, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!

5)   Naš godišnjak VRILO – bogat je raznolikim sadržajima – možete ga nabaviti u sakristiji te u župnoj kući – jedan primjerak stoji 5,00 €.

6)   KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ Vrhunski razgovor s novim zagrebačkim nadbiskupom Kutlešom o svim crkvenim i društvenim teškoćama i potrebama – otvoreno i poučno…;

☻ Na konferenciji katoličkih mužkaraca, u nagovoru o krunici i sakramentu braka, fra Mate Kolak podsjetio: U braku "i sam je spolni čin molitva!"…;

☻ Djeca i odrasli rado piju tzv. osvježavajuće napitke – dr. Valerije Vrček donosi otkriće znanstvenika o otrovima u gaziranim i voćnim sokovima…;

Papa Franjo predstavnicima kulture i znanosti posvijestio kako ideološki komunizam i današnji konzumizam slično ljudima oduzimaju slobodu…;

☻ U rubrici Obitelj i mediji – dokumentarni film razodkriva kako u Americi iza brojnih rastava stoji organizirani biznis (kao i iza abortusa)…; itd…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

7)   Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).

8) Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u travnju. Imena darovatelja ne čitamo u crkvi, nego ih na objavljujemo na oglasnoj ploči u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

Brojač posjete:
70082
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016