ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
OBAVIJESTI - Nedjelja: Presveto Trojstvo, 4.6.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 4.6.2023.

 

  1. Danas je svetkovina Presvetoga Trojstva i slavlje sv. Krizme na misi u 11,00 s. – ujedno to je naša župna svetkovina. Sutra je spomendan Sv. Bonifacija (apostola Njemačke, iz 8. st.), a u četvrtak je svetkovina TIJELOVAmisa s procesijom bit će u 9,00 s. - prvopričestnici i krizmanici će sudjelovati u svojim bijelim haljinicama odnosno u crvenim togama. Sljedeća nedjelja je 10. "kroz godinu" (liturgijska boja je zelena).
  1. KRIZMANICIMA čestitamo njihov veliki dan i prenosimo im pre/poruku Sv. Pavla: "Ne opijajte se vinom u kojem je razuzdanost, nego – punite se Duhom Svetim!" Biti ispunjen Svetim Duhom znači biti uzoran kršćanin koji ne treba ničije upozorenje što je dobro a što nije. Krizma nije oproštaj od Crkve i lijepoga ponašanja, nego sada ste pozvani biti pravi kršćani i uzori u svemu. "Sa svom poniznošću i blagošću, sa strpljivošću živite dostojno poziva kojim ste pozvani!" (cijeli 'SMS' pogledajte u Ef 5,18 i 4,1)…!
  1.  BISKUPIJSKI SUSRET MINISTRANATA bit će održan u ponedjeljak 26.6. u Pastoralnom centru Mukinje na Plitvicama. Program počinje misom u 10,00 sati…;
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ U sjajnoj propovijedi nadbiskup Kutleša postavio tri ključna pitanja za naš narod – pročitajte i bit će vam jasno zašto su to svi mediji prešutjeli…;

☻ S podporom pape Franje krenuo veliki crkveni projekt za očuvanje obitelji utemeljene na braku žene i mužkarca…;

☻ U stalnoj rubrici (pri)govor znanosti prof. dr. Valerije Vrček opisuje zašto je čak i Svjet. zdravstv. org. upozorila na štetnost umjetnih sladila…;

☻ Ozbiljno upozorenje roditeljima: pretjerana upotreba društvenih mreža među djecom prerasta u nacionalne krize…;

☻ Jedan talijanski filozof odkrio kako su redatelji holywoodskih filmova povezani s političarima i s raznim "sumnjivim organizacijama"…;

itd. – ima još vrijednih priloga…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
  1. Popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u travnju. Imena darovatelja objavljujemo na oglasnoj ploči u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave! Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
70090
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016