ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 18.6.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 18.6.2023.

1)   Danas je 11. nedjelja "kroz god.". U ovom tjednu, u subotu je svetkovina Rođenja Sv. Ivana Krstitelja – u našemu dekanatu ili susjedstvu župna svetkovina u Švici, Lipicama i D. Kosinju. Sljedeća nedj. je 12. "kroz god.".

2)   Sv. misa i krizma na svetkovinu SV. IVANA u Švici je u subotu u 11,00 s. Sav program i razpored s trodnevnicom od 21.do 24.6. nalazi se na prigodnom letku (deplijanu) koji se nalazi na stolu za tisak …!

3)    BISKUPIJSKI SUSRET MINISTRANATA bit će održan u ponedjeljak 26.6. u Pastoralnom centru Mukinje na Plitvicama. Program počinje misom u 10,00 sati…;

4)   Susret BISKUPIJSKIH ZBOROVA MLADIH, koji će voditi pjevanje na Susretu hrvatske katoličke mladeži 2024., bit će kod nas u utorak 26.6. u dvorani pastoralnog centra u 18,30 s.

5)   MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!

6)   KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

Sv. Antun i Hod za život u Hrvatskoj privlače sve više mladih ljudi, a s druge strane jača odpor prema svetinjama - što se to događa u Hrvatskoj…?

☻ Prikaz nove knjige o Bl. Stepincu – kako je pomagao zbrinjavanje ratne siročadi tijekom 2. svj. rata i kako me vlast NDH to omogućavala…;

Što je žena? – to je mnoge pitao američki politički komentator i dobio je mnoštvo različitih odgovora! O tome je snimio trenutno najgledaniji film…;

☻ A jedna učena žena – prof. s. Valerija Kovač govori o tome kako tzv. privatne objave, posebno Gospina ukazanja, pridonose vjeri…;

☻ U rubrici (pri)govor znanosti dr. Vrček komentira podatak UN-a da mjesečno 10.000 djece umire od gladi zbog posljedica pandemije…;

 itd. – ima još vrijednih priloga…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

7)   Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On sadrži nedjeljno evanđelje i njegovo kratko tumačenje ter tjedni raspored svetih misa s pripjevom psalma, kao i nekoliko glavnih obavijesti. Pripjev psalma nam je također dnevni biblijski SMS (Samo Meni S neba). Listić je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).

8) Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u svibnju. Sezona grijanja je završila, pa sada molimo župljane da pomognu nabavu novoga tepiha za svetište. Velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji.

Imena darovatelja ne čitamo u crkvi, nego ih na objavljujemo na oglasnoj ploči u crkvi i na portalu naše župe. Molimo one koji su nehotice ispušteni, tj. koji nisu na popisu da nam se jave!
Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

Brojač posjete:
17619
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016