ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 25.6.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 25.6.2023.

  1. Danas je 12. nedjelja "kroz god.". U ovom tjednu, u četvrtak je svetkovina svetih apostola Petra i Pavla. Sljedeća nedjelja je 13. "kroz godinu".
  1.  BISKUPIJSKI SUSRET MINISTRANATA je održan u ponedjeljak 26.6. u Pastoralnom centru Mukinje na Plitvicama. Program počinje misom u 10,00 sati…;
  1. Susret BISKUPIJSKIH ZBOROVA MLADIH, koji će voditi pjevanje na Susretu hrvatske katoličke mladeži 2024., bit će kod nas u utorak 27.6. u dvorani pastoralnog centra u 18,30 s.
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ Zabrinjavajuće: u 10 godina u Hrvatskoj 50 tisuća učenika manje! Kamo ideš, Hrvatski narode…?

☻ U tri grada – Sisak, Rijeka i Split – zaključen ovogodišnji Hod za život. Pročitajte još jednom glavne poruke tih važnih skupova za život…;

☻ Psihološko objašnjenje kako sve na čovjeka negativno djeluje osveta…;

☻ Na djelu je duboka preobrazba hrvatskoga društva – ali ne prirodna, nego nasilna, s ciljanim djelovanjem utjecajnih skupina! Narod o tome ništa ne zna, jer premalo čita, a televizija o tome šuti! Hoćemo li progledati…;

☻ Tko u Crkvi Hrvatsku i Sloveniju ponovno gura na Balkan…?; itd. – ima još mnogo vrijednih priloga…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u svibnju. Sezona grijanja je završila, pa sada molimo župljane da pomognu nabavu novoga tepiha za svetište. Velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji. Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
293669
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016