ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 9.7.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 9.7.2023.

  1. Danas je 14. nedjelja "kroz god.". U ovom tjednu, u utorak je spomendan Sv. Benedikta, opata, utemeljitelja benediktinaca – zaštitnik je Europe; u četvrtak je spomendan M.B.Bistričke, a u subotu je Sv. Bonaventura (franjevac, biskup i crkveni naučitelj). Sljedeća nedjelja je 15. "kroz godinu".
  1. LJETNI RASPORED BOGOSLUŽJA od 16. srpnja (to je sljedeća nedjelja) do 15.kolovoza – nedjeljom ćemo u Otočcu imati dvije svete mise: u 9,00 i u 19,00 s. te u Švici u 11,00 sati. U tjednu odnosno radnim danom raspored ostaje isti, tj. misa je u 19,00 sati.
  1. Udruga Prijatelji Gacke pokrenula je PETICIJU za zaštitu rijeke Gacke i njenih izvora. Dobili su dopuštenje i od našega biskupa Zdenka da podpise skupljaju poslije mise ispred crkve. Listići, na kojima može biti 15 podpisa, nalaze se na stolu za tisak pa ih možete uzeti, ponijeti sa sobom ili podpisati pred crkvom pa vratiti.
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati jedan tjedan unaprijed…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ U Europskoj uniji događaju šokantne pojave: žestoke se kritizira one religije koji govore istinu o homoseksualnosti pa se kršćani već pitaju hoće li se Crkva uopće smjeti nekažnjeno izraziti o spolnom moralu…;

☻ Hrvatsko-američka pjesnikinja govori o domoljublju kao potrebi čovjeka;

☻ Jeste li čuli za sve popularniju igru - hodomet? Nogometni sudac preporučuje osnivanje hodometne lige na župnoj i biskupijskoj razini…;

☻ Vodeći svjetski znanstvenici upozoravaju da uzrok debljanja nije samo u pretjerivanju s jelom, nego i kemikalije u okolišu, hrani, piću, lijekovima…;

☻ Upoznajte novih 45 mladomisnika (ima li koji iz naše biskupije?)…;

itd. – ima još mnogo vrijednih priloga…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u lipnju. Nakon sezone grijanja sada molimo župljane da pomognu nabavu novoga tepiha za svetište. Velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji. Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
69992
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016