ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 23.7.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 23.7.2023.

 

  1. Danas je 16. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu, u utorak je blagdan Sv. Jakova apostola, u srijedu spomendan Sv. Joakima i Ane – roditelja BDM, a u subotu je spomendan Sv. Marte (Lazarove i Marijine sestre…). Sljedeća nedjelja je 17. "kroz godinu".
  1. LJETNI RASPORED BOGOSLUŽJA - do 15.kolovoza nedjeljom u Otočcu imamo dvije svete mise: u 9,00 i u 19,00 s. te u Švici u 11,00 sati. U tjednu odnosno radnim danom raspored ostaje isti, tj. misa je u 19,00 sati.
  1. Udruga Prijatelji Gacke pokrenula je PETICIJU za zaštitu rijeke Gacke i njenih izvora. Dobili su dopuštenje i od našega biskupa Zdenka da podpise skupljaju ispred crkve. Podpišite i potaknite druge da to učine...!
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najmanje jedan tjedan unaprijed…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ U povodu Papine pročitajte što kao najvrjednije možemo učiniti za naše starije te zašto ih 50% umire bez sakramenata…;

☻ U svijetu se povećava broj mentalno oboljelih… - u Americi imenovan biskup za mentalno zdravlje… što će biti kod nas…;

☻ Više od 30 godina mnogi znanstvenici upozoravaju da su umjetna sladila štetne kemikalije jer potiču razvoj tumorskih oboljenja…;

☻ Razvikana umjetna inteligencija nema moral, suosjećanje za drugoga, niti sposobnost donošenja odluka… - zašto ju mnogi toliko hvale?…;

☻ Po čemu rat na istoku Europe ima veze s proglašenjem svetim Bl. Alojzija Stepinca…?;

itd. – ima još mnogo vrijednih priloga…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u lipnju. Nakon sezone grijanja sada molimo župljane da pomognu nabavu novoga tepiha za svetište. Velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji. Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
17624
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016