ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 30.7.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 30.7.2023.
 

  1. Danas je 17. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu svaki dan je spomendan ili blagdan: ponedjeljak - Sv. Ignacije Lojolski, svećenik (+1556.), utorak - Sv. Alfonz M. de Liguori, biskup i naučitelj (+1787.), srijeda - Gospa od Anđela, četvrtak - Bl.Augustin Kažotić, biskup (+1323.), petak - Sv. Ivan M. Vianney, svećenik (+1859.), subota -Gospa Snježna i ujedno državni blagdan Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
    Sljedeća nedjelja je 18."kroz godinu" – Preobraženje Gospodinovo.
  1. LJETNI RASPOREDBOGOSLUŽJA- do 15.kolovozanedjeljom u Otočcu imamo dvije svete mise: u 9,00 i u 19,00 s. te u Švici u 11,00 s. U tjednu odnosno radnim danom raspored ostaje isti, tj. misa je u 19,00 s.
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najmanje jedan tjedanunaprijed…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila -  ima mnogo vrijednih priloga…! Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!
  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u lipnju. Nakon sezone grijanja sada molimo župljane da pomognu nabavu novoga tepiha za svetište. Velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji. Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
71304
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016