ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 6.8.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 6.8.2023.

  1. Danas je 18. nedjelja "kroz godinu" - ujedno blagdan Preobraženja Gospodinova. U ovom tjednu su sljedeća slavlja: utorak - Sv. Dominik, utemeljitelj Reda propovjednika, srijeda - Sv. Benedikta od Križa (Edith Stein), djevica i mučenica, četvrtak - Sv. Lovro, đakon, petak - Sv. Klara Asiška, djevica.
    Sljedeća nedjelja je 19."kroz godinu".
  1. LJETNI RASPOREDBOGOSLUŽJA- do 15. kolovoza nedjeljom u Otočcu imamo dvije svete mise: u 9,00 i u 19,00 s. te u Švici u 11,00 s. U tjednu odnosno radnim danom raspored ostaje isti, tj. misa je u 19,00 s.
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najmanje jedan tjedan unaprijed…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Dobili smo nekoliko novih ckrvenih časopisa. Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega samo neke važne teme:

☻ Komentar o važnosti novoga zakonu o hrvatskom jeziku…;

☻ Po čemu je velik Bl. Augustin Kažotić, zašto je zaboravljen i hoće li nakon 700 godina konačno biti proglašen svetim…;

☻ Prof. sociologije govori o snazi našega nacionalnog identiteta, o važnosti Domovinskog rata i privlačnosti naše nogometne reprezentacije…;

☻ Novo: znanstvenici odkrili kako razne kemikalije u hrani i piću narušavaju hormonsku ravnotežu i da se zato povećava broj spolnih poremećaja…;

☻ Konačno čudo: od osam krštenja djece iz brojnih obitelji u Hrvatskoj - našoj biskupiji kršteno dvoje; pročitajte u rubrici Radujemo se životu…;

itd. – ima (još) mnogo vrijednih priloga…!

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u lipnju. Nakon sezone grijanja sada molimo župljane da pomognu nabavu novoga tepiha za svetište. Velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji. Svima od srca zahvaljujemo, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
70071
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016