ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 13.8.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 13.8.2023.

 

 1. Danas je 19. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu su sljedeća slavlja: ponedjeljak - Sv. Maksimilijan Kolbe, "svetac koji je spasio čast 20. st." – u konc-logoru dao život za spas drugog logoraša; utorak – svetkovina UZNESENJA BDM NA NEBO (VELIKA GOSPA) – biskupijsko slavlje na Krasnu – u našoj župi sv. misa na Poljicima u 18,00 s.; srijeda - Sv. Rok, petak - Sv. Jelena Križarica, majka cara Konstantina Vel. (313. dao slobodu…). Sljedeća nedjelja: 20. "kroz godinu" (još 14 ned. pa Došašće!).
 1. PROGRAM dvodnevne proslave VELIKE GOSPE Gospe na Krasnu: u ponedjeljak 14. kolovoza, u 18 sati je prigoda za ispovijed, a pobožnost Križnog puta započet će u 19 sati. Slijedi misa bdijenja u 20 sati koju će predslaviti pater Anto Knežević, župnik u Gospiću. Odmah nakon svete mise slijedi pobožnost euharistijskoga klanjanja. Na dan svetkovine Uznesenja BDM 15. kolovoza, mogućnost za ispovijed bit će od 7.30, dok će svečana misa, koju predvodi biskup Zdenko, započeti u 11,00 s., a poslije mise bit će prigoda za blagoslov nabožnih predmeta.
  Misu u 16,00 sati predslavit će vlč. Kristijan Zeba.
  Na blagdan Sv. Roka (srijeda) misa je u kapeli na groblju u 10,00 s.
 1. LJETNI RASPORED nedjeljnog bogoslužja prestaje danas – dakle u sljedeću nedjelju su u Otočcu ponovno tri svete mise: u 9,00 i u 11,00 te u 19,00 s. Radnim danom raspored ostaje isti, tj. misa je u 19,00 s.
 1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najmanje jedan tjedan unaprijed…!
 1. KATOLIČKI TISAK: Dobili smo nekoliko novih časopisa. Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - ovaj put je dvobroj za Vel. Gospu i ima mnogo vrijednih priloga - evo iz njega samo nekoliko važnih tema:

☻ Kako izgleda Velika Gospa? Opisala je Sv. Brigita u viđenju…;

☻ Mnogi ne znaju da se kuća Djevice Marije nalazi u današnjoj Turskoj…;

☻ Istraživanje u Americi odkriva kako mobiteli i mreže utječu na brak…;

☻ Kako je bendu Ogenj zabranjen nastup zbog pjesme protiv abortusa…;

☻ U Americi znanstvenici pišu o dječjoj autosjedalici kao kontracepciji…;

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući - pa i više primjeraka (jer jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati!).
 1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u srpnju. U lipnju i srpnju za nabavu novoga tepiha u svetištu prikupljeno je 1.432 eura, to je oko pola ukupne cijene troškova… Velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji. Svima od srca zahvaljujemo za svaku pomoć, a svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
71245
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016