ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 20.8.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 20.8.2023.

  1. Danas je 20. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu su sljedeća slavlja: ponedjeljak - Sv. Pio X, papa; utorak - BDM Kraljica; petak - Sv. Bartol apostol, kao i Bl. Miroslav Bulešić, svećenik-mučenik. Sljedeća nedjelja je 21. "kroz godinu" (još 14 nedjelja do svetkovine Krista Kralja!).
  1. ŽUPNIK MARINKO oprašta se od župne zajednice sa zahvalnošću za pažnju i spremnost na suradnju, a novi župnik don Goran Antunović predstavlja se župnoj zajednici sljedeće nedjelje. Primopredaja župe je u srijedu 23. kolovoza.
  1. UOBIČAJENI RASPORED nedjeljnog bogoslužja nastavlja se danas – dakle nedjeljom su u Otočcu redovito tri svete mise: u 9,00 i u 11,00 te u 19,00 s. Radnim danom sv. misa je u 19,00 s.
  1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najbolje jedan tjedan unaprijed…!
  1. KATOLIČKI TISAK: Dobili smo nekoliko novih časopisa. Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - redovito je dvobroj za Vel. Gospu – premda su nam  ostala samo 3 primjerka - evo iz njega tek nekoliko važnih tema, koje pokazuju koliko je važno čitati:

☻ Kako izgleda Velika Gospa? Opisala je Sv. Brigita u viđenju…;

☻ Mnogi ne znaju da se kuća Djevice Marije nalazi u današnjoj Turskoj…;

☻ Istraživanje u Americi odkriva kako mobiteli i mreže utječu na brak…;

☻ Kako je bendu Ogenj zabranjen nastup zbog pjesme protiv abortusa…;

☻ U Americi znanstvenici pišu o dječjoj autosjedalici kao kontracepciji…;

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

  1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući pa i više primjeraka – jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati! – jer, osim razmišljanja o evanđelju i rasporeda sv. misa, sadrži posebnu Božju poruku za svaki dan.
  1. Na oglasnoj ploči je i popis DOBROČINITELJA NAŠE ŽUPE u srpnju. Od početka lipnja dosad je za nabavu novoga tepiha u svetištu prikupljeno je 1.852 - to je malo više od polovice ukupne cijene troškova. Također velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je već na restauraciji.
    Svima od srca zahvaljujemo za svaku pomoć, a svakog 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
71269
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016