ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
OPROŠTAJ ŽUPNIKA MARINKA OD OTOČCA

MONS. MARINKO OPROSTIO SE OD ŽUPLJANA OTOČCA

U nedjelju 20. kolovoza, kada se u našoj biskupiji većina svećenika "s dekretom" oprašta od svojih župljana, i mons. Marinko Miličević je nakon godinu dana službe u Otočcu sa svojim župljanima slavio tri "oproštajne" mise – u 9,00 pa u 11,00 te u 19,00 sati.

Na kraju prve mise u 9,00 sati, u kojoj sudjeluje i najviše župljana, u ime Pastoralnog vijeća i cijele župne zajednice kratku zahvalu izrekla je članica Pastoralnog vijeća vjeroučiteljica Tina Košćak. Njezine riječi prenosimo u cijelosti:

Poštovani naš župniče Marinko!

U ime Pastoralnog vijeća kao i cijele naše župe, ovom prigodom želim Vam se zahvaliti.

Vaš je župnički mandat u našoj župi bio tek jednu pastoralnu godinu, ali ste na sve nas ostavili neizbrisiv dojam. Prema svima ste bili ugodni i susretljivi, za svakoga ste našli vremena za razgovor.

Ministranti i pjevači pamtit će druženja kod župnika, koja smo nazvali "keksić i sokić". U pripravi za sakramente bili ste srdačni i dobronamjerni te ste prihvaćali svakoga tko je želio primiti sakrament.

Pobožnost prvih subota i vaša ljubav prema Blaženoj Djevici Mariji poticala je i nas na pobožnost prema Mariji. Često ste viđeni u molitvi pred Svetohraništem. Vaša skromnost i nenametljivost djeluje blagonaklono i poticajno na svakoga koga susretnete.

Vaš iznenadni odlazak sve nas je iznenadio, ali vjerujemo da dobri Bog ima sa svakim od nas poseban plan pa tako i s Vama. Želimo Vam obilje Božjeg blagoslova i vodstva Duha Svetoga kroz život.

Kad god budete mogli, dođite u našu župu, a mi ćemo i dalje moliti za Vas te se također preporučujemo u Vaše molitve.

Umjesto poklona, želimo Vam dati obećanje i jamstvo da Vas nosimo u svojim srcima. Još jednom, hvala Vam na svemu i s Božjim blagoslovom sretno dalje!

Nakon redovitih župnih obavijesti na svim misama mons. Marinko je vjernicima otočke župe, uključujući i Dabar, izrazio zahvalnost za iskazanu pažnju te za spremnost na suradnju, obećavši da će i dalje moliti za sve vjernike kojima ga je Gospodin postavio na službu. Ujedno je najavio da će primopredaja župe biti u srijedu 23. kolovoza, a novi župnik don Goran Antunović predstavit će se župnoj zajednici sljedeće nedjelje, tj. 27. kolovoza.

 

Foto: Marica Rudelić

 

 

Brojač posjete:
71179
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016