ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 27.8.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 27.8.2023.

 1. Danas je 21. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu su sljedeća slavlja: ponedjeljak - Sv. Augustin, biskup i crkv. naučitelj (+430.); utorak – Mučeništvo Sv. Ivana Krstitelja ("Glavosjek"); u petak je 1. petak – dan pobožnosti Srcu Isusovu, a sutradan je 1. subota – dan molitve za duhovna zvanja. Sljedeća nedjelja je 22. "kroz godinu" (još 13 nedjelja do Krista Kralja).
 1. NOVI ŽUPNIK don Goran Antunović, nakon primopredaje župe u prošlu srijedu, danas se na svim misama predstavlja župnoj zajednici. U srijedu je i primopredaja u župi Sinac pa dolazi i novi vikar pop Ante Luketić. Nakon toga će na dekanatskom sastanku 4. rujna biti izabran novi dekan.
 1. U OVOM TJEDNU poslije večernje mise župnik ima prve sastanke sa župnim suradnicima: u ponedjeljak – ŽPV, utorak – vjeroučitelji, srijeda – čitači u liturgiji, četvrtak – pjevački zborovi.
 1. MALA GOSPA, 8. rujna, ove godine je u petak : sv. misa na POLJICIMA je u 11,00 s., a u župnoj crkvi, uz tradicionalni blagoslov djece - u 19,00 s.
 1. Odmah sutradan, 9. RUJNA je slavlje DANA HRVATSKIH MUČENIKA na Udbini - sv. misa je u 10,30 s. Bit će i prijevoz autobusom za naš dekanat
 1. SUSRET MLADIH NAŠE BISKUPIJE održat će se u SMILJANU u subotu 23. rujna. Prijave su kod župnika Gorana. Taj susret je ujedno priprava mladih za SHKM, koji će se održati u Gospiću 4.5.2024.
 1. Č. s. JUDITA po odluci poglavarice u Rijeci premještena je u samostan sestara na Krku. Zahvaljujemo joj za dugogodišnju skrb i ljubav za župnu zajednicu...!
 1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najbolje jedan tjedan unaprijed…!
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega tek nekoliko važnih tema, koje pokazuju koliko je važno čitati:

☻ Svjedočanstvo: čudesno ozdravljenje na susretu mladih s Papom u Fatimi;

☻ Prof. povijesti govori o Stepinčevoj ulozi u spašavanju poljskih izbjeglica…;

☻ Veliki prilog o (malim) vidiocima Gospe u ukazanju u Fatimi 1917.god…;

Nuncij u Njemačkoj - Hrvat Nikola Eterović, otvoreno govori o vatikanskoj diplomaciji te o diktaturi rodne ideologije koja napada obitelj, Crkvu i državu…;

Djeca i mediji: odgoj u obitelji: zašto imamo dva uha a samo jedna usta…;

Uzmite i čitajte - NE trebate gledati CIJENU - tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući pa i više primjeraka – jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati! – jer, osim razmišljanja o evanđelju i rasporeda sv. misa, sadrži posebnu Božju poruku za svaki dan.
 1. DOBROČINITELJI NAŠE ŽUPE od početka lipnja do danas su za nabavu novoga tepiha u svetištu darovali 1.429 , što je oko polovice ukupne cijene troškova. Također velika hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je na restauraciji.
  Svima od srca zahvaljujemo za svaku pomoć, a svakog 26. u mjesecu je slavlje sv. mise za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
71238
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016