ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župno pastoralno vijeće s novim župnikom

Prvi sastanak Župnog pastoralnog vijeća i novoga župnika

U velikoj dvorani Pastoralnog centra 28.8.2023. nakon večernje sv. mise održan je prvi radni susret novoga župnika don Gorana Antunovića i članova Župnoga pastoralnog vijeća, koji su se odazvali u gotovo punom sastavu.

Nakon uvodne molitve župnik je pozdravio sve nazočne, među kojima su bili također župni vikar don Anđelko Kaćunko i č. s. Ljubomira, te izrazio radost što može upoznati svoje najbliže suradnike i najaktivnije župljane. Potom je, budući da se zajednici na svim misama već predstavio u nedjelju, župnik rekao tek nekoliko osnovnih podataka o sebi, a zatim su se redom predstavili svi vijećnici.

Slijedio je radni dio susreta s dnevnim redom od pet točaka. Vijećnici su najprije novoga župnika upoznali s pojedinostima redovitih pastoralnih aktivnosti u župi, u koje spadaju prvopričesnici, krizmanici, kateheza ostale djece, ministranti, liturgijsko pjevanje (dječji zbor "Anđeli", VIS Trinitas, župni zbor "Sv. Cecilija"), župni Caritas, mediji (elektronski i tiskani - portal, Facebook, radijska emisija, tjedni listić, godišnjak Vrilo), te čišćenje i uređivanje crkve.

Zatim je don Goran upoznat sa slavljima župnih blagdana u narednom razdoblju do kraja godine, a potom je on sam iznio potrebu građevinskih zahvata koje je zapazio, a to su obnova poda u sakristiji, poboljšanje rasvjete u svetištu crkve, temeljita rekonstrukcija ulaznih crkvenih vrata ili nabava novih, te uređenje župne kuće (sanacija krovišta i poda u dnevnom boravku).

U zadnjoj točki dnevnoga reda razmotrene su mogućnosti grijanja crkve tijekom zime. Budući da to traži velike financijske izdatke, župnik je iznio nekoliko prijedloga za "izvanžupno" rješenje toga važnog pitanja, jer je stanje župne blagajne "blaga pozitivna nula", kako je sam don Goran rekao na kraju sastanka, koji je zaključio s optimizmom, istaknuvši kako mu je posebno drago što su svi vijećnici naglasili da se "stavljaju na raspolaganje". Posvijestio je da izbor za vijećnike zapravo znači "vraćanje povjerenja narodu koji ih je izabrao", pri čemu se svatko angažira prema svojim mogućnostima i na području gdje može najviše dati Bogu na slavu, na korist Crkve te za vlastito duhovno obogaćenje i rast u vjeri.

Nakon radnoga dijela susreta druženje je, kao znak župnikove pažnje, nastavljeno čašćenjem "pekom", kolačima i pićem, uz nastavak razgovora o temama susreta.

 

 

 

Brojač posjete:
17565
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016