ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 3.9.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 3.9.2023.

 1. Danas je 22. nedjelja "kroz godinu". Slavlja u ovom tjednu – četvrtak: Sv. Marko Križevčanin (+1619.), petak: Mala Gospa, Rođenje BDM, subota: Dan hrvatskih mučenika. Sljedeća nedjelja je 23. "kroz god." (13 nedjelja do Krista Kralja).
  Sutra, u ponedjeljak 4. rujna započinje nova ŠKOLSKA GODINA pa svim đacima i njihovim učiteljima želimo Božji blagoslov u radu i učenju. Početak vjeronaučne godine najavit ćemo navrijeme.
 1. MALA GOSPA, 8. rujna - sv. misa na POLJICIMA je u 11,00 s., a u župnoj crkvi - uz tradicionalni blagoslov djece - u 19,00 s.
 1. Sutradan, u subotu 9. rujna je slavlje DANA HRVATSKIH MUČENIKA na Udbini - sv. misa je u 10,30 s. Bit će organiziran prijevoz autobusom za naš dekanat. Prijave su do petka!
  Radi pripreme PJEVANJA na Udbini, u četvrtak navečer poslije mise, tj. u 19,30 s., u našem pastoralnom centru župni zborovi cijele GSB imat će probu…
  Pozivamo vjernike kojima je Bog dao sluh i glas za pjevanje da se uključe u jedan od naša 3 zbora…!
 1. SUSRET MLADIH NAŠE BISKUPIJE održat će se u SMILJANU u subotu 23. rujna. Prijave prima župnik Goran. Taj susret je ujedno priprava mladih za SHKM, koji će se održati u Gospiću 4.5.2024.
 1. U CIJELOJ CRKVI je obnovljena rasvjeta (domaća tvrtka DREN darovala je 150 žarulja za sve viseće lustere), a u SVETIŠTU su postavljeni novi reflektori – sve je obavio električar Dado Rubčić iz Kompolja. Za nekoliko dana trebao bi stići i novi tepih za svetište, u kojemu je konačno na glavni oltar vraćen tabernakul, tj. svetohranište, gdje se i prije nalazilo.
 1. UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA uvodimo ovaj tjedan od utorka - to je potrebno zbog praktičnih razloga, kako bi vjernici unaprijed znali kada mogu doći. Dakle, za bilo koju vjerničku potrebu župni ured će biti otvoren od utorka do petka od 9,00 do 11,00 sati, ter navečer sat vrjemena prije sv. mise. U svim hitnim slučajevima može se nazvati župnika na broj 099.3548188.
 1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najbolje jedan tjedan unaprijed…!
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega tek nekoliko važnih tema, koje pokazuju koliko je važno čitati:

☻ Znadete li koja je župa prva u Hrvatskoj dobila "moći" (relikvije) Bl. M. Bulešića? U našem je dekanatu - Kompolje! A sada dvije župe u Africi žele njegove relikvije…;

Papa je mladim katolicima Rusima rekao da ne zaborave svoje velikane – odmah su ga mnogi napali… pročitajte što je doista Papa htio reći…;

☻ Stručnjak pedagogije govori o kršćanskom idealu odgoja i daje savjete roditeljima;

☻ Novo iztraživanje kaže da opada broj karcinoma kod starijih od 50 godina, ali je zabrinjavajući podatak da sve više mladih ima rak - zašto…?;

☻ Prof. geografije, Splićanin koji se priženio u Ogulin, kao novi orguljaš preporodio župno pjevanje: dječji zbor okuplja 30-ak, a veliki župni zbor 20-ak članova…! Itd…

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući pa i više primjeraka – jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati! – jer, osim razmišljanja o evanđelju i rasporeda sv. misa, sadrži posebnu Božju poruku za svaki dan.
 1. DOBROČINITELJI NAŠE ŽUPE do danas su za novi tepih u svetištu darovali 1.524 . Hvala našoj župljanki koja je darovala sredstva za obnovu kipa Srca Isusova, koji je na restauraciji, a neki se već javljaju kao mogući darovatelji za kip Sv. Ante. Svima od srca zahvaljujemo za svaku pomoć, a svakog 26. u mjesecu je slavlje sv. mise za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
70049
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016