ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Svećenici izabrali novoga dekana

Sastanak članova Otočkoga dekanata u novom sastavu

U ponedjeljak 4. rujna u župnom domu u Otočcu održan je prvi radni susret svećenika Otočkoga dekanata u novom sastavu nakon biskupovih dekreta o premještajima u kolovozu. Na sastanku su bili svi svećenici dekanata: don Goran Antunović, vlč. Pejo Ivkić, don Anđelko Kaćunko, don Jure Ladišić, pop Ante Luketić, fra Juro Marčinković, vlč. Ivica Miškulin, fra Draženko Tomić i vlč. Stipe Zeba. Među glavnim točkama dnevnoga reda bio je izbor novog dekana, a rasprava je bila i o važnim predstojećim događajima na razini dekanata i Gospićko-senjske biskupije.

Nakon zajedničke molitve koju je predvodio otočki župnik don Goran Antunović, on je pozdravio sve okupljene svećenike i na poseban način zaželio dobrodošlicu novim svećenicima u dekanatu fra Draženku Tomiću i popu Anti Luketiću.

Slijedilo je izbor novog dekana Otočkog dekanata koji je obavljen tajnim glasovanjem. Svećenici su dvotrećinskom većinom za dekana izabrali don Gorana Antunovića, a već sutradan ga je biskup Zdenko Križić službenim dopisom imenovao dekanom Otočkog dekanata na razdoblje do isteka službe.

Potom su svećenici razgovarali o biskupijskom susretu mladih, koji će se održati 23. rujna u Smiljanu. Na susret su pozvani svi mladi od 8. razreda osnovne škole pa do 30-ak godina starosti. Župa Otočac osigurat će se prijevoz autobusom za cijeli dekanat, a svećenici će u dvije sljedeće nedjelje obavijestiti mlade o tom susretu i potaknuti ih na sudjelovanje u Smiljanu. Za susret se ne plaća nikakva kotizacija, jer sve troškove podmiruje biskupija.

A kako je taj biskupijsku susret mladih ujedno oblik priprave za Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Gospiću 4. svibnja sljedeće godine, župnik don Goran je izvijestio o dosadašnjem tijeku priprave za taj događaj. Budući da se očekuje oko 15.000 mladih iz cijele Hrvatske, potrebno je organizirati volontere za taj veliki skup, a tu zadaću preuzeo je don Goran. Iz Otočkoga dekanata već se prijavila nekolicina, ali je potrebno dodatno po župama za tu službu animirati srednjoškolce iznad 16 godina i starije do 50 godina starosti. U organizaciju se uključilo i gospićko Veleučilište, koje je razradilo tehnički program susreta, a uključit će se također policija, vatrogasci, HGSS itd. O tome će se detaljnije govoriti i na jesenskoj svećeničkoj skupštini u Gospiću, a susret biskupijskih povjerenika za mlade predviđen je za 23. listopada.

Budući da je u subotu već ovaj tjedan, tj. 9. rujna slavlje Dana hrvatskih mučenika na Udbini, prema biskupijskom dopisu da svaki dekanat osiguram barem dvojicu ispovjednika, za ispovijedanje na Udbini prijavili su se vlč. Ivkić, fra Juro, fra Draženko i vlč. Zeba.

Slijedio je dogovor za sudjelovanje u predstojećim crkvenim slavljima u dekanatu: 8. rujna - Mala Gospa na Krasnu (mise u 11,00 i 17,00 sati) i "Sveta Nediljica" u Brinju (misa u 17,00 s.), 12. rujna - Ime Marijino u Jezeranama (misu u 17,00 s. predvodi fra Draženko), 14. rujna - "Križeva" u Prozoru (misu u 17,00 s. predvodi don Goran), 29. rujna - Sv. Mihovil u Dabru (misu u 11,00 s. predvodi fra Draženko) i u Ramljanima (misu u 17,00 s. predvodi vlč. Zeba) te na Vratniku (misu u 11,00 s. predvodi vlč. Zeba, a u 17,00 s. fra Draženko), 1. listopada - "Lozarija" u Lešću (misa u 11,00 i 17,00 s.) i u Čanku (misa u 14,00 s.).
Zatim je don Jure Ladišić izvijestio o obilježavanju 360. obljetnice pobjede Petra Zrinskog nad Osmanlijama, koje će se održati na Jurjevim stijenama u subotu 16. rujna u 12,00 sati.

Na završetku sastanka don Goran je podsjetio na biskupijsko hodočašće u Sinj 14. listopada, za koje će se organizirati prijevoz na razini dekanata, a potom su dogovoreni nadnevci sljedećih turnusa Tečaja za brak u Otočcu: 20.-22. i 27.-28. listopada ove godine te 8.-10. i 15.-16. ožujka 2024. Ujedno je napomenuo neka se župnici pobrinu da prilozi za novi broj godišnjaka "Vrilo" budu dostavljeni do 15. listopada. Na kraju je dogovoreno da sljedeći dekanatski sastanak bude u Brinju 6. studenoga.

Brojač posjete:
71224
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016