ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 10.9.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 10.9.2023.

 1. Danas je 23. nedjelja "kroz godinu". Slavlja u ovom tjednu – utorak: Ime Marijino, srijeda: Sv. Ivan Zlatousti (+407.), četvrtak: UZVIŠENJE SV. KRIŽA (svetkovina u Prozòru), petak: Gospa Žalostna (obljetnica granatiranja i rušenja naše župne crkve). Sljedeća nedjelja je 24. "kroz godinu" (još 12 nedjelja do svetkovine Krista Kralja).
 1. GOSPA ŽALOSTNA, 15. rujna (petak) - u 17,00 sati je Križni put na FORTICI, a potom sv. misa u kapeli, pa u župnoj crkvi NEMA večernje mise.
 1. U subotu 16. rujna na lokalitetu Jurjeve stijene u 12,00 s. bit će uprizorenje bitke i pobjede Petra Zrinskog nad Osmanlijama prije 360 godina upravo na tome mjestu!
 1. SUSRET MLADIH GSB održat će se u SMILJANU u subotu 23. rujna. Prijave su kod župnika Gorana ili kod vjeroučitelja. Troškove putovanja pokriva biskupija.
 1. POČETAK VJERONAUČNE GODINE za našu župu bit će u nedjelju 24. rujna.
 1. HODOČAŠĆE NAŠE BISKUPIJE U SINJ bit će u subotu 14. listopada. Čim doznamo troškove prijevoza objavit ćemo podatak, ali prijave su moguće već sada.
 1. UREDOVNO VRIJEME župnoga ureda za bilo koju vjerničku potrebu je od utorka do petka od 9,00 do 11,00 sati, ter navečer sat vrjemena prije sv. mise. U svim hitnim slučajevima možete nazvati župnika na broj 099.3548188.
 1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najbolje jedan tjedan unaprijed…!
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega tek nekoliko važnih tema, koje pokazuju koliko je važno čitati:

☻ U Poljskoj, prvi put u povijesti, proglašenje blaženom cijele jedne obitelji koja je ubijena zbog pomaganja Židovima (1944.), a u njoj je i još nerođeno dijete…;

Agronomski stručnjak govori o opasnostima afričke svinjske kuge te objašnjava odnos hrvatske poljoprivrede i nacionalne sigurnosti Hrvatske…;

☻ Znanstvena studija otkriva koje se štetne kemikalije nalaze u tzv. zaštitnoj maski;

☻ Što se događa u prometnoj nesreći i kako to izbjeći objašnjava sudski vještak…! Itd…Uzmite i čitajte
TKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu za tiskovine!
Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući pa i više primjeraka – jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati! – jer, osim razmišljanja o evanđelju i rasporeda sv. misa, sadrži posebnu Božju poruku za svaki dan.
 1. NAŠI ŽUPLJANI I DOBROČINITELJI do danas su za novi tepih u svetištu darovali 2.027 pa je ostalo još samo malo…
  Obnova kipa Srca Isusova je pri kraju pa uskoro dolazi s restauracije, za koju je prilog darovala jedna naša župljanka.
  Neki vjernici već su dali prilog i za kip Sv. Ante, koji će biti postavljen u njegovu kapelu (u sredini crkve).
  Svima od srca zahvaljujemo za svaku pomoć, a svakog 26. u mjesecu je slavlje sv. mise za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
70047
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016