ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 24.9.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 24.9.2023.

 

 1. Danas je 25. nedjelja "kroz godinu". Slavlja u ovom tjednu - srijeda: Sv. Vinko Paulski, petak: Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - "Mijolja", župna svetkovina u Dabru i Ramljanima, subota: Sv. Jeronim. Sljedeća nedjelja je 26. "kroz godinu" (još 8 nedjelja do svetkovine Krista Kralja).
 1. HODOČAŠĆE NAŠE BISKUPIJE U SINJ bit će u subotu 14. listopada. Prijave su već započele. Cijena prijevoza je 20 € – kod prijave uplata barem pola iznosa.
 1. PLODOVI ZEMLJE za potrebe Biskupije skupljaju se u jesen svake godine pa molimo vjernike koji od svojih proizvoda mogu nešto odvojiti (krumpir, grah, zelje, cikla, mrkva, voće, mast, jaja i dr.) da se jave župniku…
 1. UREDOVNO VRIJEME župnoga ureda za bilo koju vjerničku potrebu je od utorka do petka od 9,00 do 11,00 sati, ter navečer sat vrjemena prije sv. mise. U svim hitnim slučajevima možete nazvati župnika na broj 099.3548188.
 1. MISNE NAKANE za objavu u tjednom listiću i na obavijestima u crkvi, potrebno je dati upisati najbolje jedan tjedan unaprijed…!
 1. KATOLIČKI TISAK: Stigao je liturgijski mjesečnik Živo vrelo – predplatnici imaju svoj primjerak na oltaru Srca Marijina. Preporučujemo i redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo iz njega tek nekoliko važnih tema, koje pokazuju koliko je važno čitati:

☻ Urednikov komentar o tome zašto Bl. Stepinac još nije proglašen svetim…;

☻ Papa Franjo upozorava na prijetnje nuklearnog naoružanja…;

☻ Prof. bioetike objašnjava zašto je zakon o pobačaju protivan Ustavu RH…!

☻ Objašnjenje kada se sjedi, stoji ili kleči za vrijeme mise - to mnogi ne znaju…!

☻ Kako u razvoju morala u djece najveću ulogu ima odgoj i utjecaj roditelja…;

☻ Zašto velike banke glume "gubitke" i kako stvaraju inflaciju radi profita….! Itd…

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE što je na stolu! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ. On je bezplatan i možete ga ponijeti kući pa i više primjeraka – jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati! – jer, osim razmišljanja o evanđelju i rasporeda sv. misa, sadrži posebnu Božju poruku za svaki dan.
 1. KIP SRCA ISUSOVA obnovljen je vraćen s restauracije. HVALA jednoj našoj župljanki koja je darovala prilog za obnovu (oko 340 eura).
  HVALA također našim župljanima i dobročiniteljima koji su dali prilog za novi tepih u svetištu. Ta je "akcija" ZAVRŠENA pa sada skupljamo darove za novi kip Sv. Ante, koji će biti postavljen u njegovu kapelu (u sredini crkve). Neki vjernici već su dali prilog za tu nakanu.
  Svima od srca zahvaljujemo za svaku pomoć, a svakog 26. u mjesecu je ovdje u crkvi slavlje sv. mise za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
17561
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016