ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 1.10.2023.

 

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 1.10.2023.

 1. Danas je 26. nedjelja "kroz godinu" – ujedno prvi dan listopada, mjeseca posvećena Mariji, pa je svaki dan pola sata prije mise krunica tj. listopadska pobožnost. Slavlja u ovom tjednu: ponedjeljak - Sv. Anđeli Čuvari; srijeda - Sv. Franjo Asiški (+1226.); subota - BDM od Krunice. Sljedeća nedjelja je 27. "kroz godinu" (još 7 nedjelja do svetkovine Krista Kralja).
 1. HODOČAŠĆE NAŠE BISKUPIJE U SINJ je u subotu 14. listopada.
  Cijena je 20 €. Prijave (za naš dekanat) preporučujemo što prije kako bismo bili zajedno, jer već se puni i drugi autobus.
 1. SASTANAK prvopričestnika i njihovih RODITELJA je u utorak nakon večernje mise, tj. 3.10. u 18,30 sati. SASTANAK krizmanika i njihovih RODITELJA je u srijedu poslije večernje mise, tj. 4.10. u 18,30 sati.
 1. TEČAJ ZA BRAK za mladence našega dekanata održava se 20. i 21. te
  27. i 28. listopada navečer.
 1. PLODOVI ZEMLJE za potrebe Biskupije skupljaju se u jesen svake godine pa molimo vjernike koji od svojih proizvoda (krumpir, grah, zelje, cikla, mrkva, voće, mast, jaja i dr.) mogu nešto odvojiti - posebno one koji imaju OPG-ove - da se jave župniku. Akcija traje do 25. listopada.
 1. UREDOVNO VRIJEME župnoga ureda za bilo koju vjerničku potrebu je od utorka do petka od 9,00 do 11,00 sati, ter navečer sat vrjemena prije sv. mise. U svim hitnim slučajevima možete nazvati župnika na broj 099.3548188.
 1. SVETE MISE mogu se naručiti u crkvi poslije svake svete mise ili u župnom uredu u uredovno vrijeme. Preporučujemo da to, radi objave u župnom listiću, učinite barem jedan tjedan unaprijed! KUMULATIVNE (skupne) MISE su nedjeljom (u 9,00 s.) i četvrtkom, a u sve ostale dane mogu biti samo dvije misne nakane.
 1. KATOLIČKI TISAK: Podsjećamo predplatnike Živoga vrela da ih njihov primjerak čeka na oltaru Srca Marijina. Preporučujemo i redoviti katolički tjednik Glas Koncila - ovaj broj ima specijalni prilog o Bl. Alojziju Stepincu -pa evo tek nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

         ☻ Opis događaja prije 25 godina kad je papa proglasio Stepinca blaženim…!

☻ Predsjednik papinskog odbora za povijest i čelnik katoličko-pravoslavne komisije o Stepincu govori o razlozima zašto nije postignut dogovor…;

☻ Glavni komentar o stalnim napadima na Katoličku crkvu i vjernike u RH…;

Papine glavne poruke s Europskih susreta u Marseilleu o migrantima…!

☻ Dipl. pravnik opisuje zašto kod nas mirovinske reforme ne uspijevaju…;

Odrasli, odkrijte što dosad niste znali o svojem Anđelu čuvaru…! Itd…

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. Uzmite i naš TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ, koji od danas ima 4 (četiri) stranice te je namijenjen također župama Sinac i Švica. Bezplatan je pa možete ponijeti više primjeraka - jedan možete imati u kući, a drugi stalno nositi sa sobom ili pak nekome dati! - jer, osim razmišljanja o evanđelju i razporeda sv. misa, sadrži posebnu Božju poruku za svaki dan te neke nove poučne priloge.
 1. KIP SV. ANTE: Nakon uspjelih "akcija" za kip Srca Isusova i tepih u svetištu sada sakupljamo priloge za novi kip Sv. Ante, koji će biti postavljen u njegovu kapelu (u sredini crkve). Neki vjernici već su dali prilog za tu nakanu. Svima od srca zahvaljujemo za svaku pomoć. Svakoga 26. u mjesecu je ovdje u crkvi slavlje sv. mise za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

 

Brojač posjete:
70053
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016