ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 15.10.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 15.10.2023.

1)   Danas je 28. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu je u utorak Sv. Ignacije Antiohijski, a u srijedu Sv. Luka evanđelist. Sljedeća nedjelja je 29. "kroz god." – ujedno MISIJSKA NEDJELJA (još 6 nedjelja do konca liturgijske godine).

2)   HODOČAŠĆE NAŠE BISKUPIJE U SINJ proteklo je veličanstveno. Hvala svima koji su sudjelovali u tome velikom biskupijskom događaju.

3)   ŽUPNA KATEHEZA za KRIZMANIKE je redovito SRIJEDOM u 16,00 sati, a za PRVOPRIČESTNIKE redovito PETKOM u 16,30 sati.

4)   U naš dekanat dolazi KRIŽ SHKM - najprije u Sinac, a u OTOČAC dolazi 4. studenoga i ostaje do 18.11.

5)   TEČAJ ZA BRAK za mladence našega dekanata održava se 20. i 21. te 27. i 28. listopada u 19 sati.

6)   SLIČICE s MOLITVOM za izbor novoga biskupa su u crkvi na oltaru Srca Isusova i na stolu za tisak pa vjernici mogu uzeti sa sobom te i kod kuće moliti za budućeg pastira kakav nam treba.

7)   PLODOVI ZEMLJE za potrebe Biskupije skupljaju se do 25. listopada pa molimo vjernike koji mogu nešto odvojiti da se jave župniku.

8)   KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Sjajan urednički komentar o tome zašto je u medijima i politici toliko laži

☻ Osvrt na znanstveni skup koji su mediji u Hrvatskoj složno prešutjeli…;

☻ Nakon požara u Osijeku znanost odkriva kako plastiku udišemo i jedemo…

☻ Ravnateljice škola upozoravaju da je rodna ideologija već prožela društvo…

Obiteljski savjet o tome kada ja pravi trenutak za prvi mobitel djeteta…;

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

9)     Naš ŽUPNI LISTIĆ na 4 stranice, namijenjen i župama Sinac i Švica, uz razmišljanje o evanđelju i razpored sv. misa ima posebnu Božju poruku za svaki dan te neke nove poučne priloge i obavijesti. Uzmite i čitajte…!

10) "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.

11) VRATA naše CRKVEbočna i sakristijska - temeljito su obnovljena, a glavna ulaza spašena od propadanja, da mogu dogodine u obnovu.

12) DVIJE važne NOVOSTI:
      1) SVAKE PRVE SUBOTE U MJESECU slavit ćemo svetu misu za blagoslov djece i mladih grada Otočca pa pozivamo njihove roditelje na zajedničku molitvu za svoju djecu, tj. za našu zajedničku "budućnost"!
      2) NEDJELJOM U SAKRISTIJI POSLIJE MISE. Upis misnih nakana i druge potrebe župljana, koje su se dosad obavljale nedjeljom poslije mise, sada će se vršiti u župnom uredu. Tako će svećenik i ministranti moći u sakristiji u miru skinuti misno ruho i zahvaliti za sv. misu, a uz to u uredu će biti više vrjemena za sve…

Brojač posjete:
71164
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016