ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Spominjanje biskupova imena u misi

Spominjanje biskupova imena u misi

Iz kancelarije Gospićko-senjske biskupije svi svećenici dobili su upute za spominjanje biskupovog imena u misnom slavlju.

Naime, kako je već poznato, naš dosadašnji biskup ordinarij 28. listopada preuzet će službu splitsko-makarskog nadbiskupa metropolita. Od toga dana stolica gospićko-senjskih biskupa ostaje prazna (sede vacante). U skladu sa Zakonikom kanonskog prava pristupit će se onome što zakon propisuje ili odredi Apostolska stolica.

No budući da 28. listopada Gospićko-senjska biskupija ostaje bez biskupa ordinarija, od toga dana, u euharistijskim molitvama misnog slavlja izostavlja se opći spomen biskupovog imena i moli se samo za papu našega Franju. Ta praksa trajat će sve dok upravu Gospićko-senjske biskupije ne preuzme novi biskup, kojega će nam Providnost dodijeliti. A na tu nakanu vjernici naše biskupije pozvani su moliti te to već i čine.

Jasno, slobodno je svakome i dalje moliti za biskupa Zdenka, ali navedena uredba odnosi se isključivo na spominjanje biskupova imena u misnom "kanonu", tj. u euharistijskoj molitvi na točno određenom mjestu.

 

Brojač posjete:
71227
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016