ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 29.10.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 29.10.2023.

 1. Danas je 30. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu u srijedu je svetkovina Svih Svetih, a u četvrtak Dušni dan – Spomen svih vjernih pokojnika. U petak je prvi petak – pobožnost Srcu Isusovu. Sutradan prva subota – sv. misa za blagoslov sve djece i mladih našega grada. Sljedeća nedjelja je 31. "kroz god." (još 4 nedjelje do kraja crkvene godine).
 1. ŽUPNA KATEHEZA za KRIZMANIKE je redovito SRIJEDOM u 16,00 sati, a za PRVOPRIČESTNIKE redovito PETKOM u 16,30 sati.
 1. SLIČICE s MOLITVOM za izbor novoga biskupa su na oltaru Srca Isusova i na stolu za tisak pa uzmite i molite za budućeg pastira kakav nam treba, a imamo i na foliji da možemo lakše moliti zajedno!
 1. RASPORED SV. MISA za blagdan Svih Svetih i Dušni dan je u listiću i na internetu!
 1. HODOČAŠĆE u Međugorje 18.-19.11.: prijava više nema - popunjeno.
 1. PRILOGE za darivanje djece na blagdan Sv. Nikole vjernici mogu uplatiti i preko uplatnice – obavijest o toj akciji nalazi se na stolu za tiskovine.
 1.  KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Glavni urednik komentira gdje završe tisuće djece začete u epruveti…

☻ Kako živi katolička zajednici i ostali kršćani u Gazi s Palestincima…

☻ Biskup Zdenko, od jučer u Splitu, u velikom intervjuu govori o važnim temama Crkve i društva u Hratskoj…

☻ Objašnjenje kako vjernici trebaju držati ruke za vrijeme molitve Očenaša…

☻ Slijedi li u Europi zabrana šljokica i kozmetike zbor otrovne mikroplastike  itd.
Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1.  Naš ŽUPNI LISTIĆ na 4 stranice, namijenjen i župama Sinac i Švica, uz razmišljanje o evanđelju i razpored sv. misa ima posebnu Božju poruku za svaki dan te neke nove poučne priloge i obavijesti. Uzmite i čitajte…!
 1.  "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.
 1. DVIJE važne NOVOSTI: 1) SVAKE PRVE SUBOTE U MJESECU slavit ćemo svetu misu za blagoslov djece i mladih grada Otočca pa pozivamo njihove roditelje na zajedničku molitvu za svoju djecu, tj. za našu "budućnost"!
  2) NEDJELJOM U SAKRISTIJI POSLIJE MISE: upis misnih nakana i druge potrebe župljana, koje su se dosad obavljale nedjeljom poslije mise, sada će se vršiti u župnom uredu. Tako će svećenik i ministranti moći u miru skinuti misno ruho i zahvaliti za sv. misu, a u uredu će biti više vrjemena za sve…

 

Brojač posjete:
69980
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016