ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 5.11.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 5.11.2023.

1)    Danas je 31. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu u srijedu je spomendan Bl. Gracije Kotorskog, u četvrtak je blagdan Posvete Lateranske bazilike, a u subotu spomendan Sv. Martina biskupa. Sljedeća nedjelja je 32. "kroz godinu". Ostaju nam još samo 3 nedjelje do kraja crkvene godine.

2)    KRIŽ SHKM dolazi u našu župnu crkvu Presv. Trojstva u subotu 11.11. i ostaje tjedan dana.

3)    ŽUPNA KATEHEZA za KRIZMANIKE je redovito SRIJEDOM u 16,00 sati, a za PRVOPRIČESTNIKE redovito PETKOM u 16,30 sati.

4)    NAKON ODLASKA biskupa Zdenka u Split na novu službu, Zbor savjetnika Gospićko-senjske biskupije, na sjednici 30.10.2023., izabrao je senjskoga župnika mons. dr. Richarda Pavlića za DIJECEZANSKOG UPRAVITELJA naše biskupije. Dok nam Providnost ne pošalje novoga ordinarija mons. Pavlić, prema Zakoniku kanonskog prava kan. 427 - § 1. ima obveze i vlast dijecezanskog biskupa! Molimo zajedno za budućeg pastira kakav nam treba.

5)   PRILOGE za darivanje djece na blagdan Sv. Nikole vjernici mogu uplatiti i preko uplatnice – obavijest o toj akciji nalazi se na stolu za tiskovine.

6)     KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

Biskup Zdenko u prvom nastupu u Solinu osvojio srca Dalmatinaca…
☻ Glavni urednik komentira važnost novoga zakona o hrvatskom jeziku
☻ Poljski kardinal Dziwisz svjedoči o ljubavi pape IPD prema Hrvatskoj
☻ Prof. književnosti govori o širenju mržnje dječjom lektirom u komunizmu
☻ U Zagrebu odredba da krizmeni kum mora biti punoljetan - zašto… itd.
Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

7)     Naš ŽUPNI LISTIĆ na 4 stranice, namijenjen i župama Sinac i Švica, umnožen je u boji jer je "jubilarni" 50. broj! Uz razmišljanje o evanđelju i razpored sv. misa ima posebnu Božju poruku za svaki dan te uvijek nove poučne priloge i obavijesti. Uzmite i čitajte, a ponesite i drugima…!

8)     "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.

9) DVIJE važne NOVOSTI:
1) SVAKE PRVE SUBOTE U MJESECU slavit ćemo svetu misu za blagoslov djece i mladih grada Otočca pa pozivamo njihove roditelje na zajedničku molitvu za svoju djecu, tj. za našu "budućnost"!
2) NEDJELJOM U SAKRISTIJI POSLIJE MISE: upis misnih nakana i druge potrebe župljana, koje su se dosad obavljale nedjeljom poslije mise, sada će se vršiti u župnom uredu. Tako će svećenik i ministranti moći u miru skinuti misno ruho i zahvaliti za sv. misu, a u uredu će biti više vrjemena za sve…

Brojač posjete:
71176
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016